Doorgaan naar inhoud

Het beste land ter wereld

een Nederlander reist door Belgie

Het beste land ter wereld - D. van Eijkeren
Paperback
Tweedehands vanaf 7,50

Koop Tweedehands

Leuven (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
7,50
Levertijd: 1-2 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Voor de derde keer in zijn leven nam Dylan van Eijkeren ontslag om een boek te schrijven. Na eerdere reisboeken over Duitsland en over Suriname, Aruba en de Antillen, vond hij ook dit keer een land dat alles met Nederland te maken heeft: België.
Hij zocht naar wat België tot België maakt in een tijd waarin het land op splitsen staat. Drie winterse maanden en 5000 kilometer lang reisde hij van de Oostkantons naar Wallonië, en van Brussel naar Vlaanderen. Tussen alle stortbuien door komt hij tot het inzicht wat het grote probleem van België is. En hij ontdekt hoe het mogelijk is dat België ondanks zijn verdeeldheid Het Beste Land Ter Wereld is.

Dylan van Eijkeren (1967) was verslaggever bij onder meer Privé, Nieuwe revu en Elsevier. Bij het laatste tijdschrift nam hij eind 2003 ontslag om zijn reis door Duitsland te kunnen maken en het boek De enige gast te schrijven. Het boek werd zeer positief ontvangen en genomineerd voor de Bob den Uyl-prijs. Daarna was Van Eijkeren onder meer redacteur bij Esquire, en schreef hij Witboi: Hoe de West werd verloren.
Het beste land ter wereld is zijn derde boek.


Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.