Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Het DTP Naslagboek - Jan Ris, Annelize van Dijk

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Van Duuren Informatica
 • ISBN:
  9789059409149
 • Bindwijze:
  Hardback
 • Afmetingen:
  17,7 x 23,8 x 2,0 cm
 • Gewicht:
  763 gram
 • Aantal Pagina's:
  272
 • Publicatiedatum:
  sep 2016

Het DTP Naslagboek

Jan Ris, Annelize van Dijk

Beoordeel dit boek als eerste!
Hardback   Nieuw vanaf € 41,99.

Omschrijving

Wat is het verband tussen pixels en bestandsgrootte? Hoe groot is A0? Wat is een masker? Wat betekenen de afkortingen GCR, LZW en RIP? Waar hoort in een boek de Franse titel en waar het colofon? Wat is het verschil tussen OpenType en Unicode? Hoe hoog is 10 punten? Wat is moiré?
Het antwoord op deze en soortgelijke vragen vind je in Het dtp-naslagboek. Het boek is ingedeeld in acht thema's: beeld, bestand, boek, druk, dtp, font, kleur en taal. Ieder thema heeft een eigen kleur en is onderverdeeld in een groot aantal onderwerpen die alfabetisch zijn gerangschikt. Elk onderwerp beslaat een spread in het boek, een linker- en rechterbladzijde. Daardoor kun je niet alleen snel vinden wat je zoekt, maar is het ook gemakkelijk zomaar een of enkele afgeronde onderwerpen te lezen.

Het boek bevat handige opzoektabellen, duidelijke voorbeelden en illustraties, nuttige achtergrondinformatie en wetenswaardigheden. Het boek is bedoeld voor zowel beginnende als professionele dtp'ers en voor iedereen die in zijn of haar werk te maken krijgen met desktop publishing en grafische vormgeving.

Jan Ris, Annelize van Dijk en Andree Hollander hebben - ieder vanuit hun eigen specialisme - dit boek bedacht en geschreven; omdat een naslagwerk als dit nog niet bestond en niet mag ontbreken in de dtp-wereld. Alle drie schreven zij eerder boeken over dtp, grafische vormgeving en drukwerk, gebaseerd op hun jarenlange praktijkervaring met desktop publishing.

Andree (overleden in 2011) en Annelize hebben Mac13 opgericht, een bedrijf voor vormgeving, redactie en webdesign. Annelize ontwerpt er opleidingsmateriaal.

Jan is mede-oprichter van First Center, dat zich richt op de detachering en opleiding van dtp'ers en vormgevers, en is daarnaast ook zelf werkzaam in een dtp-studio.

Jan en Annelize hebben samen de actualisering voor deze nieuwe uitgave gerealiseerd.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Voldoende
€ 41,99
Levertijd: 2-3 werkdagen

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht