Doorgaan naar inhoud

Het gouden boekje voor het hart

voeding en voedingssupplementen met de 8 lifestyle-stappen

Het gouden boekje voor het hart - Gert E. Schuitemaker
Paperback
Nieuw vanaf 11,50

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Koop NieuwWeb only

Centraal Magazijn
11,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Eén van de boeken uit de serie Ortho Dossier

Omschrijving

In Het Gouden Boekje voor het Hart presenteert Gert Schuitemaker acht lifestyle-stappen om hart- en vaatziekten te voorkomen. Vier stappen gaan over voeding en voedingssupplementen. Eet mediterraan (met een glas rode wijn) of volgens het oerdieet, neem dagelijks een multivitamine en een voedingssupplement met vitamine C, 's winters met vitamine D en voor slechte viseters een voedingssupplement met visolie. Gebruik age-essentials bij het ouder worden. De bekendste zijn R-alfaliponzuur, L-carnitine en ubiquinol ofwel de 'actieve vorm' van coënzym Q10.

Blijven vier stappen over, waaronder lichaamsbeweging, stoppen met roken en het beperken van stress. De achtste lifestyle-stap is periodiek een check-up te laten doen. Bij deze laatste stap is er ook aandacht voor medicijngebruik (cholesterolverlagers en tegen hoge bloeddruk), dat slechts een 'alternatief' is voor een gezond en hartbewust leefpatroon. U begrijpt het al: ook deze stap wijkt af van wat u normaal gesproken bij de huisarts verneemt.

Anders dan de gemiddelde arts waarschuwt Schuitemaker niet tegen verzadigde vetten of een hoog cholesterol. Het échte gevaar schuilt in suikers, te veel linolzuur en in transvetzuren. Kortom: ongezonde voeding zoals fastfood. De remedie wordt gevonden in het tegendeel. Eet mediterraan-plus! Vul de mediterrane voeding, die rijk is aan vezels en goede vetten (vis), aan met voedingssupplementen. Met als bonus: een smakelijke en aangename lifestyle die niet alleen goed is voor uw hart, maar voor uw totale gezondheid.


Specificaties