Doorgaan naar inhoud

Het grote misschien

Het grote misschien - John Green, A. van Eekelen-Benders
Gekartonneerd met stofomslag
Tweedehands vanaf 10,00

Koop Tweedehands

Centraal Magazijn
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
2 st.
10,00
Leiden (Nederland)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
10,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Miles Halter is gefascineerd door 'Famous Last Words' én hij is zijn saaie leventje thuis meer dan zat. Hij schrijft zich in voor een kostschool in Alabama en gaat op zoek naar 'Het Grote Misschien', zoals ook de dichter Rabelais op zijn sterfbed deed. Eenmaal aangekomen op Culver Creek maakt Miles kennis met zijn kamergenoot Chip Martin - de Kolonel - en met Alaska Young. Slimme, grappige, mooie, onvoorspelbare, sexy Alaska, voor wie Miles als een blok valt en die hem Het Grote Misschien in katapulteert - Miles ontredderd achterlatend.

Het Grote Misschien is een meesterlijk debuut over vriendschap, grenzeloze verliefdheid en volwassen worden. Het laat zien welke onuitwisbare invloed de ene mens op de andere kan hebben en roept reminiscenties op aan die andere sensitieve, maffe en onvergetelijke jongvolwassenen uit The Catcher in the Rye en Dead Poets Society.

De laatste woorden van de negentiende-eeuwse predikant Henry Ward Beecher waren: 'Nu komt het mysterie.' De dichter Dylan Thomas, die net zo dol was op een goede borrel als Alaska, zei: 'Ik heb achttien pure whisky's op. Ik denk toch wel dat dat een record is,' waarna hij stierf. Alaska's eigen favoriet was toneelschrijver Eugene O'Neill: 'Geboren in een hotelkamer en - godbetert - gestorven in een hotelkamer.' Zelfs slachtoffers van verkeersongelukken hebben soms tijd voor laatste woorden. Prinses Diana zei: 'O God. Wat is er gebeurd?' en filmster James Dean zei: 'Dit moeten ze zien,' waarop hij met zijn Porsche op een andere auto knalde. Ik ken zoveel laatste woorden. Maar de hare zal ik nooit weten.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.