Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Het Hans Heimer Project - Alex van Haecke

Specificaties

Het Hans Heimer Project

de terreur van Het Brein

Alex van Haecke

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback

Omschrijving

Grensverleggende roman over de ziekte van Alzheimer

Met een voorwoord van Prof. Dr. Christine Van Broeckhoven

Margot Flamand, een topactrice bij de film en de televisie maar vooral in het theater, zal op haar zeventigste gelauwerd worden voor haar 50-jarige carrière. Maar tijdens de repetities van haar jubileumproductie, een theaterversie van de filmklassieker Sunset Boulevard van Billy Wilder, krijgt ze in haar theaterloge totaal onverwacht bezoek van het bijzonder mysterieuze personage Hans Heimer. Die stelt Margot voor aan zijn project mee te werken en hij voegt er meteen aan toe dat Margot van dan af met hem een intense relatie moet aangaan.
Hans Heimer beweert dat hij als projectleider werkt voor Het Mysterie en dat de bedoeling van Het Hans Heimer Project erop gericht is, via het vereenvoudigen van Het Brein, de chaos op te heffen waarin het fenomeen mens terechtgekomen is. Die intense relatie komt voor de buitenwereld echter heel anders over. Het wordt namelijk snel duidelijk dat Margot bezocht werd door de sluipmoordenaar die de ziekte van Alzheimer heet.

Alex Van Haecke is theatermaker - zowel als auteur, regisseur en acteur - en is vooral actief bij het gezelschap Theatergroep Authentiek Antwerpen, beter bekend onder de naam Theater Zeemanshuis, dat hij in 1983 oprichtte onder het motto voor ‘elk wat wils’. De bedoeling was een tegenpool te creëren voor het in die tijd snel oprukkende, zogenaamd vernieuwende, maar vooral experimentele theater.
Als tv-acteur kennen we hem als Ivo Sterckx in Niet Voor Publicatie (VRT) en Inspecteur Olivier in Wittekerke (VTM).
Dat theaterteksten de inspiratie kunnen vormen voor romans bewijzen David (2008, Kramat) en nu ook Het Hans Heimer Project dat in opdracht van uitgeverij Kramat geschreven werd.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht