Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Het Hof van Barmhartigheid - A.F.T. van der Heijden

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Querido
 • ISBN:
  9789021466378
 • Bindwijze:
  Linnen band met stofomslag
 • Rubriek:
  Literatuur
 • Jaar:
  1996

Het Hof van Barmhartigheid

De Tandeloze Tijd 3 - eerste boek

A.F.T. van der Heijden

Beoordeel dit boek als eerste!
Linnen band met stofomslag  Tweedehands vanaf € 12,50.

Omschrijving

Aan het slot van De gevarendriehoek (De tandeloze tijd 2) 'geneest' hoofdpersoon Albert Egberts in een souterrain van zijn impotentie, terwijl buiten in de tuin de minnaar van zijn hospita een bloeiende kerselaar probeert om te hakken. Met de blaren in zijn handen verdwijnt deze huwelijkszwendelaar vervolgens spoorloos in de nacht - om in Het Hof van Barmhartigheid, het eerste van twee boeken die samen De tandeloze tijd 3 vormen, weer op te duiken op de plaats waar een moord is gepleegd.

Hij is maar een van de stemmen in het koor dat Albert Egberts' belevenissen afwisselt, begeleidt en becommentarieert. Zo laat deze polyfone roman ons verder kennis maken met de Napolitaanse kinderhandelaar Gesá, de basgitarist en guerrillero Freek, de in z'n eentje Kristallnachtje spelende neo-fascist Baartscheer, en een gedetineerde huisvrouw die het gitzwarte sprookje van de dubbele oudermoord vertegenwoordigt en aan wier zaak de schrijver een heuse Lof der Roddelzucht wijdt...

Ook uit eerder verschenen romandelen bekende figuren als de androgyne acteur Thjum, de onberekenbare beeldhouwer Flix, de drankzuchtige en erotomane advocaat Quispel, en beschermvrouwe der katten Zwanet verheffen hun stem.In Het Hof van Barmhartigheid behandelt Albert Egberts het leven als een experiment in verwording en verloedering, met als doel de werkelijkheid van haar vlies van vertrouwdheid te ontdoen. Als hij tenslotte van 21 op 22 september 1977 zijn tienduizendste levensdag gaat vieren, doet het experiment hem uiterst onzacht op de besneeuwde bodem van de nacht belanden. Daarmee zijn de poorten geopend naar Alberts persoonlijke hel, die de lezer nader leert kennen in het tweede boek van De tandeloze tijd 3, Onder het plaveisel het moeras.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Amsterdam
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 12,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als Nieuw

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht