Doorgaan naar inhoud

Het leven is geen feest

de mythe van het maakbare geluk

Het leven is geen feest - Ando Rokx
Paperback
Tweedehands vanaf 9,00. Nieuw vanaf 20,00

Koop Tweedehands

Centraal Magazijn
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
9,00
Leuven (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
9,00
Levertijd: 1-2 werkdagen

Koop Nieuw

Centraal Magazijn
20,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Omschrijving

De stortvloed aan tijdschriften, zelfhulpboeken, cursussen en televisieprogramma's maken het elke dag weer duidelijk: er valt nog aardig wat te verbeteren aan onszelf. Je sombere stemming de baas, je gepieker en getob te lijf, je emoties onder controle en je gedachten zo rationeel mogelijk. Kortom, als je maar genoeg je best doet, is geluk voor iedereen binnen handbereik. Maar is het nu werkelijk zo simpel?

Nee, dat is het niet. In Het leven is geen feest laat Ando Rokx op overtuigende wijze zien dat het maakbare geluk een mythe is. Tot op zekere hoogte horen pijn en verdriet gewoon bij het leven. Het leven is niet altijd een feestje en er bestaan ook geen trucjes om dat er wel van te maken. Ondanks deze realistische boodschap laat Rokx de lezer niet met lege handen achter. Ook al hebben we veel minder invloed op ons leven dan we wellicht zouden willen, het is wel degelijk mogelijk om je aandacht te richten op de dingen die het leven de moeite waard maken.

Met behulp van inspirerende inzichten vanuit de Acceptatie en commitmenttherapie (ACT) laat Rokx zien hoe je dat kunt doen. Aan de hand van het zogenoemde waardenkompas kun je in kaart brengen wat jouw leven de moeite waard maakt, kun je stilstaan bij wat je drijft in de dingen die je doet en hoe je vanuit je waarden kunt leren leven.

Het leven is geen feest rekent af met oppervlakkige zelfhulpboeken die in tien stappen geluk beloven. En biedt daarmee een zeer welkome en verfrissende kijk op de dwangmatige gerichtheid op zelfontplooiing en maakbaarheid van het leven in de 21ste eeuw.

Ando Rokx is klinisch psycholoog en psychotherapeut en was o.a. nauw betrokken bij het televisieprogramma De Rode Kamer van de KRO.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.