Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte
Het valies van mijn vader - O. Pamuk
Het valies van mijn vader - O. Pamuk

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Arbeiderspers
 • ISBN:
  9789029565547
 • Bindwijze:
  Gekartonneerd
 • Aantal Pagina's:
  80
 • Genre:
  Over literatuur
 • Jaar:
  2007

Het valies van mijn vader

O. Pamuk

Beoordeel dit boek als eerste!
Gekartonneerd

Omschrijving

Bij de aanvaarding van de Nobelprijs voor literatuur in december 2006 hield Orhan Pamuk een lezing, getiteld `Het valies van mijn vader . Deze redevoering, een reflectie op tweeëndertig jaar schrijverschap, maakte over de hele wereld reacties los.

Het valies van mijn vader, een lezing die beschouwd kan worden als een fundamentele tekst over schrijven en leven, wordt hier in één band gepubliceerd met twee lezingen die Orhan Pamuk uitsprak bij de aanvaarding van twee andere prijzen en waarin hij dezelfde onderwerpen en problemen vanuit andere invalshoeken benadert.

Bij de aanvaarding van de Puterbaughprijs in april 2006, uitgereikt door het Amerikaanse tijdschrift World Literature, sprak Pamuk de redevoering De impliciete auteur uit, die handelt over de psychologie en het avontuur van het schrijverschap, de behoefte een schrijver te zijn.

De lezing "In Kars en in Frankfurt", ter gelegenheid van de aanvaarding van de Vredesprijs van de Duitse boekhandel in oktober 2005, onderzoekt het vermogen van de romanschrijver om zichzelf in anderen te verplaatsen en de politieke gevolgen daarvan. Het valies van mijn vader, een bundeling van drie lezingen die door de auteur als één geheel worden gezien, is een klein meesterwerk van een groot auteur, zeer bekend en veelgelezen over de hele wereld.

Een persoonlijk boek, een juweeltje over wat het schrijverschap is, waarom men schrijver wordt, over het leven en schrijven, het geduld van het schrijverschap en de geheimen van de romankunst.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht