Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Het verhaal van Aeneas - Vergilius

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Athenaeum - Polak & Van Gennep
 • ISBN:
  9789025358716
 • Bindwijze:
  Linnen band met stofomslag
 • Aantal Pagina's:
  367
 • Rubriek:
 • Jaar:
  2000

Het verhaal van Aeneas

Vertaald en toegelicht door M. d'Hane-Scheltema

Vergilius

Beoordeel dit boek als eerste!
Linnen band met stofomslag

Omschrijving

Het was waarschijnlijk keizer Augustus zelf die Publius Vergilius Maro (70-19 v.Chr.) vroeg een heldendicht te schrijven over de grootheid van Rome's verleden en toekomst. Het nationale epos moest de tegenhanger worden van Homerus' Illias én Odyssee. Tien jaar had Vergilius aan het boek gewerkt, toen hij overleed en de Aeneis achterliet in de versie die wij nu kennen. Vlak voor zijn dood verzocht de dichter dringend zijn onvoltooide werk te vernietigen, maar Augustus heeft aan dat verlangen gelukkig geen gehoor gegeven.
Het verhaal van Aeneas vertelt van de omzwervingen van de Trojaanse held Aeneas na de ondergang van Troje en de lange strijd die hij in Italië moest voeren om uiteindelijk de goddelijke opdracht te kunnen vervullen: de grondslagen te leggen voor het later zo machtige Romeinse rijk. Vergilius' invloed op latere schrijvers, kunstenaars en componisten is enorm geweest. Beroemd zijn vooral Aeneas' verhaal over de val van Troje (met de list van het houten paard), de liefde van Dido en Aeneas, en Aeneas' tocht naar de onderwereld.
M. d'Hane-Scheitema vertaalde onder anderen Juvenalis, Aristofanes en Aischylos. Grote bekendheid kreeg zij door haar vertaling van Ovidius' Metamorphosen, die keer op keer werd herdrukt, op het toneel werd gebracht en op de radio werd voorgelezen. In 1986 kreeg zij voor haar vertaalwerk de Martinus Nijhoffprijs.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht