Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Hugo Claus / Joachim Sartorius - De tafel is leeg - CLAUS, Hugo

Specificaties

 • Auteur:
 • Locatie:
  LA mid / ME 22 / NB 75
 • Bindwijze:
  Losse bladen in mappen
 • Soort:
  handschrift
 • Publicatiedatum:
  2002 (ca.)

Hugo Claus / Joachim Sartorius - De tafel is leeg Curiosa

Dossier met: origineel handschrift, documentatie en correspondentie

Hugo Claus

Beoordeel dit boek als eerste!
handschrift  Vanaf € 4.500,00.

Omschrijving

Dossier 'De tafel is leeg' bevattende:

* 55 bladen (fotokopiën en prints) met gedichten van Sartorius (in het Duits, Frans of Engels), en één pag. 'Anmerkungen', voor een deel voorzien van woordverklaringen, aantekeningen en doorhalingen (al dan niet in de hand van Claus).

* 96 bladen origineel handschrift: vertalingen van gedichten (soms meerdere versies), en 1 pag. 'Aanmerkingen' en 1 pag. 'bio', in zwarte of blauwe inkt, veelal met doorhalingen en correcties. Een aantal van deze gedichten werden uiteindelijk niet in de bloemlezing opgenomen.

* Fotokopie van 'Joachim Sartorius: Minima Poetica. Vom Machen von Gedichten und von der Macht der Poesie' (5 p.)

* Gesigneerde, getypte brief van Sartorius aan Claus (1 p.) waarin hij voornamelijk een aantal mogelijke titels aangeeft voor de bundel "Mais TOUT DEPEND, bien sur, COMMENT CA RESONNE EN FLAMAND!!!!". Eén van de suggesties is 'Der Tisch wird kalt', wat uiteindelijk zal worden 'De tafel is leeg'. Opmerkelijk evenwel: boven de inhoudstafel van de bundel staat nog 'De tafel wordt koud'.

* Fotokopie van twee gedichten met (in rode inkt) geschreven gesigneerde boodschap van Sartorius "J'avais oublié ces deux traductions, que j'aime bien. Deux bises, Joachim".

* 3 kartonnen omslagen waarop als titels (handgeschreven door Claus) 'Sartorius 100 gedichten Nederlandse vertaling', 'Vertaling van Joachim Sartorius door Hugo Claus' en 'Hugo Claus DE TAFEL IS LEEG Vertaling van de poëzie van Joachim Sartorius'. Aan de binnenzijde wordt een (voorlopige) inhoudstafel opgesteld met de titels van de gedichten (waarvan een heel aantal doorstreept).

De bloemlezing 'De tafel is leeg' met 50 gedichten en de cyclus 'Wat in de toren begon', verscheen in 2002 bij De Bezige Bij. (Exemplaar bijgevoegd).

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Antwerpen
Gesigneerd
1
€ 4.500,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht