Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
In helder licht: Abraham en Jacob van Strij - Abraham van Strij, Jacob van Strij, Floor de Graaf, Dordrechts Museum, Rijksmuseum Twenthe (Netherlands)

Specificaties

In helder licht: Abraham en Jacob van Strij

Hollandse meesters van het landschap en het interieur (1775-1825)

Paperback  Tweedehands vanaf € 12,50.

Omschrijving

De broers Abraham (1753-1826) en Jacob (1756-1815) van Strij zijn beroemd om hun sfeervolle schilderijen van weidse landschappen en Hollandse huiskamers. Zoals veel 18de-eeuwse schilders kozen zij voor typisch Nederlandse genres. Abraham specialiseerde zich in het schilderen van portretten en interieurs, Jacob concentreerde zich op het landschap. Voor beiden waren de 17de-eeuwse meesters het lichtende voorbeeld. Jacobs weidse, zonnige landschappen ademen de sfeer van het werk van Aelbert Cuyp. Abrahams verstilde interieurs doen denken aan die van Pieter de Hooch.
Dit rijk geïllustreerde boek met bijdragen van diverse kunsthistorici geeft nieuwe inzichten in de kunst van deze broers. Voor het eerst wordt aandacht besteed aan de stilistische ontwikkeling in het getekende oeuvre. Verder wordt de relatie met voorgangers als de genoemde Aelbert Cuyp en Pieter de Hooch uitgediept. Tot slot wordt een niet eerder gepubliceerd schetsboek van Abraham uit een particuliere collectie behandeld.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 12,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als Voordeelboek

Vestiging
Voorraad
Prijs
Amsterdam
7
€ 29,50  € 12,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht