Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Inleiding bestuurskunde - W. Oosten

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Boom juridisch
 • ISBN:
  9789089748850
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Afmetingen:
  17,2 x 24,0 x 1,3 cm
 • Gewicht:
  399 gram
 • Genre:
  Management & Economie

Inleiding bestuurskunde

W. Oosten

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback

Omschrijving

Inleiding bestuurskunde is een praktische inleiding op de wereld van het openbaar bestuur. Deze vijfde, herziene druk bevat meer praktijkvoorbeelden. De vragen en opdrachten zijn vernieuwd. Behalve het boek is ook de docentenhandleiding geactualiseerd.

Het boek begint met een beeld van de maatschappelijke achtergrond van openbaar bestuur en bestuurskunde. Vervolgens worden eerst overheidsorganisaties en dan het politieke systeem toegelicht. Beleid en organisatie van de overheid kennen een continue wisselwerking met maatschappelijke vraagstukken, zo blijkt. In de volgende hoofdstukken wordt het proces van beleidsvorming belicht aan de hand van de opeenvolgende fasen. Daarbij wordt duidelijk dat het agenderen, formuleren, uitvoeren en evalueren van beleid niet alleen een zaak is van de overheid. Burgers en particuliere organisaties zijn niet alleen 'consumenten' van beleid maar vaak ook 'coproducenten'.
Dit boek biedt een indruk van hoe die open beleidsvorming invulling kan krijgen. Behalve het Nederlandse bestuur krijgt ook overheidssturing in internationaal verband de nodige aandacht. Tot slot wordt de kunst van argumenteren en schrijven belicht.

Inleiding bestuurskunde is toegesneden op het gebruik in beroepsonderwijs en cursussen. De primaire doelgroep van het boek zijn mbo-leerlingen. Via de docentenhandleiding wordt gebruik in het hbo ondersteund. Verder is het boek een toegankelijk overzicht voor belangstellenden binnen en buiten de overheid. Een snelle kennismaking met de wereld van het openbaar bestuur is gegarandeerd.

Wouter-Jan Oosten schreef onder andere Politieke theorie ingeleid (Boom Lemma uitgevers, 2002), Ruimte voor een democratische rechtsstaat (Sociotext, 2005) en Over ondernemen: Onderneming, omgeving en overheid (ThiemeMeulenhoff, 2006). Hij is de griffier van een gemeente en doceert daarnaast bestuurskunde en bestuursrecht.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht