Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Inleiding kansrekening en statistiek - S.J. de Lange

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  VSSD
 • ISBN:
  9789065620958
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Afmetingen:
  15,0 x 22,5 x 1,5 cm
 • Gewicht:
  326 gram
 • Aantal Pagina's:
  216
 • Rubriek:
 • Druk:
  2
 • Jaar:
  1991

Inleiding kansrekening en statistiek

S.J. de Lange

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback  Tweedehands vanaf € 12,50.

Omschrijving

Kansrekening en statistiek

Dit boek is geschreven voor technische studenten die in n semester enige vaardigheid moeten krijgen in het hanteren van de begrippen en methoden van de kansrekening.

De zeer beperkte tijd die in de diverse studieprogramma's voor dit vak beschikbaar is heeft tot gevolg dat enige onderwerpen, die zelfs op dit niveau eigenlijk niet mogen ontbreken, niet of nauwelijks worden genoemd. Zo ontbreken voortbrengende en karakteristieke functies geheel en is de combinatoriek te vluchtig behandeld.

Daar statistiek een belangrijk toepassingsgebied is van de kansrekening worden ook de statistische standaardtechnieken behandeld.

De leer der verzamelingen is bekend verondersteld evenals de analyse (in het bijzonder het berekenen van meervoudige integralen). De kansrekening zelf wordt echter, zij het beknopt, van de grond af aan opgebouwd.

Vooral in de latere hoofdstukken wordt een beroep op de intu tie en de goedgelovigheid van de lezer gedaan. Het boek is dan ook niet bestemd voor (aspirant-) wiskundigen. Achterin is een aantal statistische tabellen opgenomen. Voor het toepassen van de besproken technieken zijn deze tabellen voldoende.

Inhoud:

Voorwoord Notatie, literatuur 1. Kansrekening 2. Stochastische variabelen 3. Veel voorkomende verdelingen 4. Simutane verdelingen 5. Statistiek 6. Schatten 7. Toetsen van hypothesen 8. Verdelingsvrije toetsen 9. Geordende steekproeven Opgaven Antwoorden Trefwoordenlijst

Appendix: formules en tabellen Klein repertorium Overzicht verdelingen Cumulatieve binomiale verdeling Cumulatieve Poissonverdeling Linker-kritieke waarden van de tekentoets Linker-kritieke waarden van de toets van Wilcoxon F-verdeling Chi-kwadraat-verdeling Standaard-normale verdeling Student-verdelingVolledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 12,50
Levertijd: 1-2 werkdagen

Verkrijgbaar als Nieuw

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht