Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Ivo Van Damme - Stijn Vanderhaeghe

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  WPG Uitgevers BE - Algemeen
 • ISBN:
  9789491301476
 • Bindwijze:
  Hardcover
 • Aantal Pagina's:
  208
 • Rubriek:
  Sport
 • Jaar:
  2013

Ivo Van Damme

triomf en drama van een sportlegende

Stijn Vanderhaeghe

Beoordeel dit boek als eerste!
Hardcover

Omschrijving

Op 21 februari 2014 had Ivo Van Damme zijn zestigste verjaardag moeten vieren. Het noodlot heeft daar anders over beslist. Eind 1976 komt de topatleet om het leven bij een auto-ongeluk in het zuiden van Frankrijk. Van Damme is amper 22 en geldt als het grootste Belgische atletiektalent ooit. Dat weet hij zelf ook. Kort voor de olympische Spelen van 1976 in Montreal stuurt Van Damme een kaartje naar zijn ex-collega Roger Moens. ‘Heb boven mijn bed een papiertje hangen met daarop olympische finale: 1.43.8’ staat er te lezen.

“Wie me wil kloppen, zal het wereldrecord moeten verbeteren”, voegt Van Damme daar tijdens een tv-interview nog fijntjes aan toe. En zo geschiedde. op de Spelen klokt hij in de finale van de 800 meter af op 1.43.86 en pakt daarmee zilver na de Cubaan Alberto Juantorena die met 1.43.50 een nieuw wereldrecord loopt. Ook op de 1.500 meter pakt Van Damme zilver. De kranten komen superlatieven te kort. Een nieuwe Belgische sportheld is opgestaan. Misschien wel de beste ooit… Verslagenheid om dood van Ivo Van Damme: het noodlot wachtte aan kilometerpaal 144 koppen dezelfde dagbladen nauwelijks een paar maanden later.

Het was tien voor elf, woensdagmorgen 29 december 1976. Ivo Van Damme, 22 jaar oud, keerde terug van een stage in Marseille. Hij trainde er voor de wereldkampioenschappen indoor. Hij reed noordwaarts toen hij op het grondgebied van het stadje Bollène om onverklaarbare reden het meesterschap over het stuur van zijn auto verloor.  olympische finale: 1.43.8 schetst het levensverhaal van Ivo Van Damme aan de hand van heel wat persoonlijke documenten, unieke foto’s, knipsels en memorabilia. Een verhaal dat leest als een jongensboek.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht