Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Jan Mankes 1889-1920 - Jan Jaap [red.] Heij, Jan Mankes

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Uitgeverij W Books B.V.
 • ISBN:
  9789040083327
 • Bindwijze:
  Gekartonneerd
 • Aantal Pagina's:
  240
 • Genre:
  Kunst
 • Jaar:
  2007

Jan Mankes 1889-1920

Met artikelen van Alied Ottevanger en Caroline Roodenburg-Schadd en een oevrecatalogus samengesteld door Karlijn Berends en Tosca Philipsen

Gekartonneerd  Tweedehands vanaf € 145,00.

Omschrijving

Het oeuvre van Jan Mankes (1889-1920), die wel eens gekarakteriseerd is als 'Hollands meest verstilde schilder', wordt gekenmerkt door een grote liefde voor de natuur en een bijzondere aandacht voor het detail. In zijn korte maar productieve kunstenaarsleven - hij overleed reeds op 31-jarige leeftijd aan tuberculose - heeft hij zijn gevoel voor de flora en fauna van de omgeving waarin hij woonde trefzeker verbeeld. De stilte in zijn werk uit zich vooral in zijn zuivere, ingehouden kleurgebruik en de evenwichtigheid van zijn composities. Het oeuvre van Mankes is bescheiden van omvang en omvat ongeveer tweehonderd schilderijen, een iets kleiner aantal schetsen en tekeningen en circa vijftig prenten.
In dit rijk ge ustreerde boek, dat onder meer een zo compleet mogelijke catalogus van dat oeuvre omvat, wordt aandacht besteed aan Mankes' ontwikkeling, aan zijn inspiratiebronnen, aan zijn relatie met de kunsthandel en aan de waardering voor zijn werk tot vandaag de dag aan toe. Verder geeft het een goed overzicht van de verschillende aspecten van zijn oeuvre, van de intieme (Zelf)portretten en stillevens tot de sfeervolle landschappen.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Amsterdam
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 145,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

2,75 van 5 sterren

Gebaseerd op 4 beoordelingen.

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht