Doorgaan naar inhoud

Je leven een bron van vreugde

Over wetenschap, meditatie en geluk

Je leven een bron van vreugde - Yongey Mingyur Rinpoche
Paperback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Boeddhistische monniken hebben altijd geweten dat het ware geheim van geluk in je eigen geest ligt, waar gedachten en emoties ontstaan. Zij ontdekten hoe meditatie de geest kan beïnvloeden, en de boeddhistische levenkunst is daar voor een belangrijk deel op gebaseerd.
Nu heeft ook de westerse wetenschap dit ontdekt. In 2005 werd Mingyur Rinpoche neurologisch in onderzocht in stadia van actie, rust en meditatie. Tot verbazing van de onderzoekers bleek dat zijn meditatietechniek ongekend positieve uitslagen gaf. Time en National Geographic noemden hem daarom 'de gelukkigste man op aarde.'
In dit boek beschrijft Mingyur Rinpoche zijn meditatietechnieken en zijn levenshouding. Hij kent de laatste wetenschappelijke ontwikkwlingen en legt opmerkelijke verbanden tussen neurofysiologisch onderzoek en eeuwenoude denkbeelden en vaardigheden. Daarmee geeft hij nieuwe inhoud aan het boeddhistische gedachtegoed!
Mingyur Rinpoche (Nepal, 1976) werd al op zeventienjarige leeftijd benoemd tot leider van het Sherab Ling-klooster. Hij wordt erkend als de zevende incarnatie van Yongle Mingyur Dorje, een legendarische Tibetaanse meditatiemeester en geleerde wiens school grote invloed heeft binnen het Tibetaanse boeddhisme.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.