Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Jean-Paul Sartre - Annie Cohen-Solal

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  J.M. Meulenhoff
 • ISBN:
  9789029074803
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Aantal Pagina's:
  594
 • Genre:
  Filosofie
 • Jaar:
  2004

Jean-Paul Sartre

zijn biografie

Annie Cohen-Solal

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback  Tweedehands vanaf € 10,00.

Omschrijving

Op 15 april 1980 stierf Jean-Paul Sartre, 74 jaar oud, bij zijn leeftijd al een legende. 'De laatste grootmeester van het Franse denken, schreef Le Figaro 'Een van de meest vooraanstaande en meest discutabele figuren van de Europese intelligentsia, noemde de Osservatore Romano hem; 'Een van de weinige werkelijk vrije mensen van onze tijd meende Le Matin.
Sartre's begrafenis werd een ware demonstratie, waar vijftigduizend mensen elkaar verdrongen. Over de hele wereld wijdde de pers lange commentaren, levensschetsen en beschouwingen aan de overleden filosoof romancier, toneelschrijver en activist.
Zestien maanden nadien zette Annie Cohen-Solal zich aan het schrijven van deze biografie. Het zou haar vier jaar kosten: tijdrovend onderzoek in archieven her en der, gesprekken met zo'n tweehonderd klas- en studiegenoten, oud-leerlingen, collega┬┤s en vrienden van Sartre, zijn uitgevers enzovoort. Het materiaal dat zij hier samenbrengt is even overweldigend als verrassend. Nieuw, onbekend materiaal bijvoorbeeld, dat een heel nieuw licht werpt op Sartre's door hemzelf in 'De woorden' nogal vertekenend beschreven jeugd. We zien Sartre's politieke bewustwording rond de Tweede Wereldoorlog, zijn bemoeienis met de Derde Wereld, zijn rol in de processen tegen de 'kofferdragers' die in Frankrijk het Algerijns verzet steunden. Sartre de existentialist, de wereldreiziger, de fellow traveller... En daardoorheen de groei van het gigantische, veelzijdige oeuvre van een man die, tot in zijn liefdesleven, het non-conformisme zelf was. Die de vrijheid boven alles stelde, zelfs de vrijheid om zichzelf tegen te spreken.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
3
€ 12,50
Centraal Magazijn
Redelijk
?
Duidelijk gelezen, sporen van gebruik
1
€ 10,00

Lichte vochtschade.

Leiden
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 12,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht