Doorgaan naar inhoud

John Stuart Mill - 150 jaar over vrijheid

John Stuart Mill - 150 jaar over vrijheid - Christophe Andrades, Paul Cliteur, En Anderen Fennema
Paperback

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Honderdvijftig jaar geleden publiceerde John Stuart Mill zijn bekende boek Over vrijheid. Naar aanleiding van deze verjaardag schreven twaalf auteurs uit België en Nederland een bijdrage over thema's waar Mill een uitgesproken mening over had en die ook vandaag nog relevant zijn. De auteurs hebben het over de houding van Mill tegenover de vrije meningsuiting, het utilitarisme, het liberalisme, het socialisme, het individualisme, het feminisme, het populisme, het geloof, de slavernij, het onderwijs, het vrije marktdenken en het belang van Over vrijheid.

Toen John Stuart Mill Over vrijheid schreef, beschikte slechts een kleine elite over de middelen en kennis om eigen keuzes te maken. Hij groeide op in een tijd waarin de meerderheid van de bevolking onvrij was door armoede, onwetendheid en feitelijke slavernij, zoals dat het geval was voor vrouwen. Hij klaagde die onrechtvaardigheden aan en legde met zijn geschriften de filosofische onderbouw waarop de Verlichtingsidealen verder konden bloeien. Die idealen staan opnieuw onder druk. De strijd voor meer vrijheid blijft daardoor actueel.

Met bijdragen van Christophe Andrades, Paul Cliteur, Meindert Fennema, Cor Hermans, Leon Heuts, Patrick Loobuyck, Dick Pels, Koen Schoors, Naema Tahir, Peter Venmans, Dirk Verhofstadt en Rob Wijnberg.

Dirk Verhofstadt (1955) schreef de inleiding en zorgde voor de redactie. Hij studeerde rechten en pers- en communicatiewetenschappen. Hij publiceerde onder meer Het menselijke liberalisme, Pleidooi voor individualisme en De derde feministische golf.


Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.