Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Kalme chaos - S. Veronesi

Specificaties

Kalme chaos

Sandro Veronesi

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback  Tweedehands vanaf € 9,00.
Deze titel is ook verkrijgbaar in andere formaten.

Omschrijving

‘Ik heet Pietro Paladini, ik ben drie eertig en weduwnaar.’ Zo stelt de hoofdfiguur van deze roman zich voor. Hij is een tevreden man: hij heeft een uitstekende baan, een goede relatie en een dochter van tien. Maar op een dag verandert zijn leven ingrijpend: terwijl hij’s ochtends een onbekende vrouw van de verdrinkingsdood redt, slaat thuis het noodlot toe.
Vanaf dat moment neemt zijn leven een andere wending. De bezorgdheid om zijn dochter neemt bizarre vormen aan. Overdag verblijft hij in zijn auto, die hij heeft geparkeerd bij haar school en wacht hij tot zij weer naar buiten komt. Familieleden en collega’s komen hem op die plek opzoeken. Hij ontdekt de schaduwzijde van mensen die hij aanvankelijk als succesvol beschouwde. Zijn baas staat op het punt ontslagen te worden, een collega raakt in het slop door de slopende invloed van het mentale verval van zijn vrouw en zoon, en een andere collega voorziet een crisis vanwege een fusie en verlaat het zinkende schip om missionaris te worden. Terwijl de anderen allemaal de behoefte voelen om hun leed bij Pietro neer te leggen, blijft hij zich verwonderd afvragen wanneer zijn eigen verdriet in voile omvang tot hem zal doordringen.
De indringende stijl van Sandro Veronesi, zijn ononderbroken dans tussen het intellect en het woord, is het touw waarmee Pietro de emmer vanaf de bodem van de put naar zich toe trekt.
Sandro Veronesi (Florence, 1959) woont en werkt in Prato. Zijn grote literaire doorbraak was In de ban van mijn vader, dat in elf talen werd vertaald en dat ook in Nederland zeer succesvol was. Kalme chaos werd in de zomer van 2006 bekroond met de Premio Strega, de belangrijkste literaire prijs van Itali br>‘Kalme chaos is een duik in de kinderziel van een schrijver die stormachtig vertelt over de stilte van het leven en dynamisch schrijft over rust en regelmaat.’ IL RIFORMISTA
‘De grootste Italiaanse schrijver van zijn generatie, en van de volgende, en van bijna alle voorafgaande.’ CORRIERE DELLA SERA

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
2
€ 9,00
Amsterdam
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 9,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als Nieuw

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht