Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Karma-, Bhakti-, Jnana- en Raja-yoga - S. Vivekananda

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  VBK Media
 • ISBN:
  9789020251678
 • Bindwijze:
  Gekartonneerd
 • Aantal Pagina's:
  192
 • Genre:
  Spiritualiteit

Karma-, Bhakti-, Jnana- en Raja-yoga

Swami Vivekananda

Beoordeel dit boek als eerste!
Gekartonneerd  Tweedehands vanaf € 35,00.

Omschrijving

Op veler vezoek brengen wij de drie grote klassiekers van Swami Vivekananda (1862-1902) ongewijzigd in een gebonden uitgave uit. Vivekananda werd in Calcutta geboren en overleed in 1902 in het door hem en zijn medebroeders gestichte klooster te Belur Math, vlakbij Calcutta. Hij was leerling van Sri Ramakrishna en bracht de leer van Vedanta - eenheid in Waarheid, het goddelijke in de mens, en de harmonie tussen de verschillende religies-naar het westen.

In deel I komt de yoga van handelen (karma-yoga) en de yoga van toewijding (bhakti-yoga) aan bod. Karma-Yoga wordt gekenmert door het egoloze handelen. Het verrichten van arbeid zonde dat het 'ik' of eigenbelang centraal staat. Bhakti-yoga spoort aan tot de liefde voor het allerhoogste en het zoeken naar God: dit is een beginnen en voleindigen van de liefde. De ideeƙn van de bhakti-yoga vertonen veel overeenkomsten met de christelijke lering van de naastenliefde.

Deel II (Jnana-yoga) neemt het bewustzijn als middel van verlossing. Deze kennis is de weg der omkering van de beschouwing der buitenwereld naar die in ons innerlijk, waarvan we ons als 'ik'bewust worden.

Tenslotte wordt in het deel over raja-yoga de leer van de concentratie, meditatie en contemplatie aangereikt, die ons boven de binding aan ruimte, tijd en causaliteit moet verheffen, om ons door innerlijke aanschouwing waarheden over te brengen die boven het kenvermogen van de huidige mens staan en de hoogste kennis zijn. Daarna volgen in dit deel de klassieke Yoga-aforismen van Pantanjali, vertaald en van commentaar voorzien door Vivekananda. Alle yoga-systemen zijn gebaserd op deze Yoga-aforismen, die voor het begrijpen en beoefen van yoga van het grootste belang zijn.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Gent
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 35,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als Nieuw

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht