Doorgaan naar inhoud

Verkoop uw boeken aan De Slegte


Onze inkopers hebben altijd interesse in goede tweedehands boeken. Soms ook in HBO en WO studieboeken*. Het grote voordeel: u weet meteen wat u ervoor kunt krijgen. Als u akkoord gaat met het bod, krijgt u het geld meteen contant aan de kassa. Grote bedragen worden overgeschreven naar uw rekening.

* Neem voor studieboeken altijd eerst contact op met de winkel waar u de boeken zou willen aanbieden.

Let wel! Momenteel is er in Leuven, Mechelen en Rotterdam enkel inkoop op afspraak mogelijk! U kunt telefonisch een afspraak maken.

Zo verkoopt u uw boeken aan De Slegte:

U komt bij ons langs

Iedere De Slegte winkel heeft een inkoopbalie waar u uw boeken kunt aanbieden. U bent van harte welkom tijdens de volgende inkooptijden.

 • Antwerpen

  Maandag tot en met zaterdag tussen 10:00 en 15:30 uur. Tussen 10u en (5 voor) 11u kunt u met de wagen voorrijden en laden en lossen voor onze deur. Geen inkoop op zondag. Bezoek de website van De Slegte Antwerpen voor meer informatie.

 • Gent

  Tijdens openingsuren. Geen inkoop op zondag. Voor grote partijen graag eerst contact opnemen via mail of telefoon: gent@deslegte.com of 09 225 59 18.

 • Leuven

  Voorlopig enkel inkoop op afspraak. Bel of e-mail naar: 016 22 68 81 of leuven@deslegte.com. Geen inkoop op zondag.

 • Mechelen

  Voorlopig enkel inkoop op afspraak. Bel of e-mail naar: 015 43 61 77 of mechelen@deslegte.com. Geen inkoop op zondag.

 • Amsterdam

  Dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00. Tussen 10.00 en (5 voor) 11.00 kunt u met de auto voorrijden en laden en lossen op de stoep voor onze deur. Bezoek de website van De Slegte Amsterdam voor meer informatie.

 • Rotterdam

  Inkoop van dinsdag tot en met zaterdag, tussen 10:00u en 17:00u. Voor grote partijen graag eerst telefonisch contact opnemen. Bel 010-2236507. Bezoek de website van De Slegte Rotterdam voor meer informatie.

 • Leiden

  Dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00. Tussen 10.00 en (5 voor) 11.00 kunt u met de auto voorrijden en laden en lossen op de stoep voor onze deur. Daarna kunt u terecht aan de achterzijde van onze winkel (Langebrug). Bij de verkoop van grotere partijen graag eerst even contact opnemen met de winkel. Bel of e-mail naar 071-5426428 of leiden@deslegte.com.

Of wij komen bij u langs

Voor zeer bijzondere collecties, handschriften, brieven, archivalia en dergelijke, of voor grote partijen in België (en zuidelijk Nederland) kunt u contact opnemen met de verantwoordelijke Antiquariaat Kris Landuyt: kris.landuyt@deslegte.com of bellen met 0032(0)3.231.66.27 (De Slegte Antwerpen)

Voor grote partijen in Nederland (behalve Zeeland en het zuiden van Brabant) kunt u mailen naar inkoop: inkoop@deslegte.com of bellen met +31 (0)85 8902127.

Neem eerst contact met ons op als u grotere partijen boeken wilt verkopen. We kunnen u vragen om per e-mail foto's van uw boekenaanbod (per plank of kast, niet per boek) door te sturen, zodat we vooraf uw aanbod kunnen inschatten. Let wel: wij kunnen per mail geen boek per boek selectie maken, ook niet op basis van foto's, opsommingen of uitgebreide lijsten. Een definitieve selectie van wat we eventueel aankopen, en hoeveel we u daarvoor kunnen bieden, is enkel mogelijk wanneer onze inkopers de boeken ook daadwerkelijk kunnen bekijken.

Hou rekening met…

Onze ervaren inkopers in onze winkels vertellen u graag of ze uw boeken kunnen gebruiken en welk bedrag ze ervoor kunnen bieden. Denkt u er wel aan een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs of ID-kaart) mee te nemen? En u dient 18 jaar of ouder zijn. Bij verkoop van romans, thrillers en kinderboeken is er in principe alleen belangstelling voor recente titels. Al kunnen wat oudere klassiekers in een degelijke uitgave natuurlijk ook. Encyclopedieën komen niet meer in aanmerking voor verkoop. We selecteren ook enkel onbeschadigde boeken.

Bekijk ook onze inkoop- en verkoopmogelijkheden voor bedrijven.