Doorgaan naar inhoud

Uitleg over luisterboeken


Op DeSlegte.com kunt u terecht voor een uitgebreid assortiment luisterboeken. Ideaal voor thuis en onderweg! Wilt u meer weten over hoe u eenvoudig luisterboeken bestelt en installeert? Op deze pagina vindt u compacte uitleg over het gebruik en het installeren van luisterboeken.

Formaten
Een luisterboek (audioboek) is een geluidsopname van een voorgelezen boek. Luisterboeken worden uitgebracht op CD of als bestand dat u kunt downloaden (MP3). Sommige luisterboeken kunt u bestellen in beide formaten.

Luisterboek als CD
Heeft u een luisterboek als CD besteld? Dan krijgt u die thuisbezorgd met de post. De verwachte levertijd staat aangegeven op onze website. Vaak geldt: voor 23:00 uur besteld, de volgende werkdag in huis. 

Luisterboek als bestand
Heeft u een luisterboek als bestand besteld? Dan ontvangt u een downloadlink per e-mail. De luisterboeken zijn ingepakt in ZIP-bestanden van maximaal 250MB. Op de download-pagina vindt u de links naar de verschillende bestanden die horen bij het luisterboek. Klik op de downloadpagina op de link om de verschillende bestanden te downloaden.

Hoe zet ik mijn luisterboek op iPad / iPhone / Android?
Om een luisterboek op de iPad, iPhone of Android af te spelen heeft u een app nodig die met ZIP-bestanden kan omgaan. De meeste iOS gebruikers geven de voorkeur aan Zip File Viewer (gratis). Op Android kunt u ZIP-bestanden vaak gewoon direct gebruiken zonder een speciale app.

Open de e-mail met downloadlink op de iPad, iPhone of Android. Klik op de downloadlink om het downloaden te starten. Klaar met downloaden? Open de app om de gedownloade ZIP-bestanden uit te pakken.

Als de ZIP-bestanden zijn uitgepakt, dan staan er een of meerdere mapjes op de iPad, iPhone of Android met het luisterboek. Klik op de bovenste track in het eerste mapje. Het luisterboek wordt afgespeeld.

Bekijk nu het totaalaanbod luisterboeken bij De Slegte!