Doorgaan naar inhoud

Kleine filosofie van het vrijen

Kleine filosofie van het vrijen - Ann Van Sevenant
Paperback

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Over het boek:

Deze Kleine filosofie van het vrijen komt tegemoet aan de vraag naar een diepzinnige benadering van seksualiteit. De auteur beroept zich op de geschriften van Plato, Augustinus, Kant, Hegel, Schopenhauer, Nietzsche, Bataille, Fromm, Sartre, Foucault, Levinas, Lacan, Derrida, Irigaray en Nancy.



In deze filosofische benadering van de seksuele ervaring introduceert Ann Van Sevenant de term ¿buitenwaarts vrijen¿. Daarnaast bespreekt ze traditionele onderwerpen als het ideaal van eenwording of de spirituele dimensie van seksuele liefde, maar ook hedendaagse thema¿s als eenzame seks, ontrouw, het geveinsd orgasme en impotentie.



In dit boek vindt de lezer nieuwe invalshoeken voor de problematiek rond de man-vrouw verhouding, seksuele vrijheid, (huwelijks)trouw, menopauze, de mythe van eindeloos genot, de toenadering van de geslachten, seksuele onvrede, enz. Het boek sluit af met voorstellen tot een ¿cultuur van het vrijen¿.



Over de auteur(s):

Ann Van Sevenant is voormalig docent Filosofie (Hogeschool Antwerpen) en auteur van een twaalftal boeken over hedendaagse filosofie.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.