Doorgaan naar inhoud

Kroniek van het Belgisch Koreabataljon 1950-1955

Kroniek van het Belgisch Koreabataljon 1950-1955 - Hugo Peerlinck
Gekartonneerd

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Terwijl de wereld nog maar net de verschrikking van een wereldoorlog achter zich liet, brak in Korea een conflict uit dat het ergste deed vermoeden. Noord-Koreaanse troepen, gesteund door de Chinese strijdkrachten, bedreigden het wankele politieke evenwicht in het Verre Oosten.
De Verenigde Naties deed een beroep op haar leden om militaire en logistieke steun te verlenen. Ook België en het groothertogdom Luxemburg zouden hun bijdrage leveren aan het eerste conflict van de Koude Oorlog. In totaal vertrokken er van hier uit 3172 vrijwilligers, stuk voor stuk erg jonge kerels die het avontuur van hun leven aangingen. 106 zouden niet levend terugkomen, 350 raakten gekwetst. De strijd in het verre Korea was hard, grimmig en koud. Maar binnenin het Belgisch-Luxemburgse Koreabataljon, allen vrijwilligers, groeide een band die een halve eeuw later nog steeds stand houdt.
De bijdrage die België leverde, was in meer dan één opzicht uniek. Het is dan ook verwonderlijk dat er meer dan 50 jaar gewacht werd op een historisch verantwoorde kroniek van deze eenheid.
Historicus Hugo Peerlinck (°Aalst, 1937) interviewde meer dan honderd vrijwilligers, consulteerde archieven en stelde zo het dagboek van het Bataljon weer samen. De anekdotes en de foto's uit de albums van de vrijwilligers geven een bijzonder overzicht van een moment dat de wereld angstvallig de adem inhield.


Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.