Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte
Reading Surimono -
Reading Surimono -

Specificaties

 • Uitgever:
  Museum Rietberg
 • ISBN:
  9789004168411
 • Bindwijze:
  Cloth
 • Afmetingen:
  25,2 x 30,3 x 4,0 cm
 • Gewicht:
  2710 gram
 • Aantal Pagina's:
  432
 • Genre:
  Kunst

Reading Surimono

The Interplay of Text and Image in Japanese Prints

Beoordeel dit boek als eerste!
Gekartonneerd met stofomslag  Tweedehands vanaf € 48,00.

Omschrijving

Reading Surimono. The Interplay of Text and Image in Japanese Prints presenteert zo¿n 300 surimono (luxe gedrukte Japanse prenten met gedichten) uit de collectie van het Museum für Gestaltung in Zürich, Zwitserland. Recentelijk zijn zij in permanente bruikleen gegeven aan het Museum Rietberg in Zürich. De collectie is oorspronkelijk bij elkaar gebracht door de Zwitserse verzamelaar en kunstenaar Marino Lusy (1880-1954) en bevat vele zeldzame en tot dusver niet eerder gepubliceerde prenten. De verfijnde druktechnieken van de surimono komen prachtig tot hun recht in de ruim 400 kleurenillustraties die het boek telt, waaronder vele werken van beroemde prentkunstenaars als Hokusai, Hokkei, Gakutei en Kunisada.
Samensteller en hoofdauteur van het boek is John Carpenter, een autoriteit op het gebied van surimono. Het boek bevat tevens essays van 11 specialisten in de Japanse kunst en literatuur van de Edo periode (1603-1868). Tezamen resulteert dit in een baanbrekende studie die een nieuw en zeer uitgebreid licht werpt op het genre surimono, waarbij de prenten bestudeerd worden als hybride prenten waarin beeld en tekst samengaan. De essays behandelen de iconografie van de prenten en thema¿s als intertekstualiteit, het functioneren van dichtersgroepen aan het eind van de 18e en begin 19e eeuw in Japan en de kunstwereld van Parijs aan het begin van de 20e eeuw, een paradijs voor Japanse prent verzamelaars. Alle prenten zijn in detail beschreven en bevatten vertalingen van alle gedichten in de prenten.
Deze publicatie is niet alleen onmisbaar voor kenners van Japanse prenten, maar biedt ook buitengewoon veel boeiende informatie voor mensen met interesse in Japanse kunst en cultuur.
Taal: Engels


Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Leiden
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 48,00

Vestigingen in België

Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als Voordeelboek

Vestiging
Voorraad
Prijs
Leuven
4
€ 98,00 € 48,00
Leiden
1
€ 98,00 € 48,00
Rotterdam
8
€ 98,00 € 48,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht