Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Het Rembrandt boek - Gary Schwartz, Loekie Schwartz, Paul van Calster

Specificaties

Het Rembrandt boek

Gekartonneerd met stofomslag

Omschrijving

Hoe werd Rembrandt de grootste kunstenaar van de Lage Landen? Hoe begon hij zijn carrière? Wie had het meeste invloed op hem? Welke invloed had Rembrandts religieuze beleving op zijn schilderkunst? Welke technieken gebruikte hij? Wat schreven tijdgenoten over zijn werk, en wat schreef hij er zelf over? Welke boeken las Rembrandt? Welk karakter had hij? Waarom schilderde hij maar weinig landschappen en zoveel zelfportretten?
In ruim zestig korte en langere hoofdstukken -allemaal ook uitstekend apart te lezen- beantwoordt Het Rembrandt Boek deze en vele andere vragen over leven en werk van de Hollandse meester. Auteur en Rembrandt-specialist Gary Schwartz stapt af van de klassieke chronologische tijdslijn en hanteert een globaal-thematische aanpak. Het resultaat is een rijk boekwerk vol verrassende en vernieuwende inzichten, geschreven voor zowel het brede publiek als voor de beter ingewijde. De ongemeen boeiende tekst, de vele honderden reproducties en het eigentijdse, functionele design maken van de publicatie van Het Rembrandt Boek de gebeurtenis van het Rembrandt-jaar 2006.
Om het even hoe groot uw kennis over leven en werk van Rembrandt al was, hoeveel schilderijen u al van hem bekeek, hoeveel boeken u al over hem las, Het Rembrandt Boek zal een unieke plaats in uw bibliotheek innemen.
Gary Schwartz is kunsthistoricus en een van de bekendste auteurs over Rembrandt en over Nederlandse kunst. Hij publiceerde verschillende monografieën over Rembrandt, heeft een veelgelezen column over Nederlandse kunst en schreef kunstboeken voor kinderen.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht