Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Kurt Lubinski (1899-1969) - Louis Zweers

Specificaties

Kurt Lubinski (1899-1969)

fotograaf in exil

Louis Zweers

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback  Tweedehands vanaf € 8,00.

Omschrijving

De Duitse emigrantenfotograaf en journalist Kurt Lubinski (Berlijn 1899 - New York 1969) vervulde een pioniersrol in het nieuwe genre van de reisfotografie. De links-liberale Lubinski kwam uit een intellectueel joods gezin. Rond 1930 werkte hij voor het fameuze Berlijnse krantenconcern Ullstein Verlag en als fotojournalist trok hij de wereld door. Zijn reportages verschenen in gerenommeerde Duitse tijdschriften en kranten. Zijn humanistische foto's tonen authentieke maar ook kwetsbare volkeren en culturen.
Met vrouw en zoon vluchtte Lubinski in '33 voor het opkomende nationaal-socialisme naar Nederland. Hij woonde in Heemstede. Hij werkte voor de populaire geïllustreerde tijdschriften van de Haarlemse uitgeverij Spaarnestad. Eind '37 weken de Lubinski's uit naar Engeland en in 1943 vertrokken ze naar de Verenigde Staten. Kurt Lubinski - inmiddels gepromoveerd - veranderde zijn voornaam in Curtis en woonde aan de statige Amsterdam Avenue in New York. Zijn carrière als fotograaf was echter voorbij. Hij raakte in de vergetelheid. Hij deelt zijn lot met een hele generatie kunstenaars en fotografen die door de oorlog haar opdrachtgevers, archieven en publiek kwijtraakte.

Lubinski's vintageprints zijn recentelijk weer opgedoken bij het Ullstein Verlag en het Spaarnestad Fotoarchief. In deze uitgave benadrukt auteur Louis Zweers vooral werk van Lubinski's reizen door Europa, Turkije, Amerika, Afrika en de Sovjet-Unie.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Leuven
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
3
€ 8,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als Voordeelboek

Vestiging
Beschikbaarheid
Prijs
Centraal Magazijn
Levertijd: 5-8 werkdagen
€ 19,95 € 7,90
Levertijd: 5-8 werkdagen

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht