Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
La Regenta - Clarín

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Uitgeverij Bert Bakker
 • ISBN:
  9789035118447
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Aantal Pagina's:
  696
 • Rubriek:
 • Druk:
  2
 • Jaar:
  1997

La Regenta

Clarín

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback  Tweedehands vanaf € 7,00.

Omschrijving

Spanje, tweede helft van de negentiende eeuw. In Vetusta - gemodelleerd naar de provinciehoofdstad Oviedo - woont La Regenta: de jonge, naїeve en beeldschone vrouw van een gepensioneerde rechter. Door haar onbevredigende huwelijk, onverwerkte jeugdtrauma’s en de romantische en mystieke literatuur die ze leest, ontwikkelt ze een rijke, maar gevaarlijke fantasiewereld.

De schoonheid en charme van La Regenta doen, zonder dat zij dit aanvankelijk beseft, een heftige strijd ontbranden tussen de twee belangrijkste mannen van Vetusta. Don Ferm is de knappe machiavellistische geestelijke die, aangemoedigd door zijn ambitieuze moeder, als een tiran over het bisdom heerst. Zijn rivaal is Don lvaro, de man die politiek de touwtjes in handen heeft. Hij heeft uit ijdelheid zijn zinnen op La Regenta gezet: zij is de enige vrouw die hij nog niet heeft kunnen veroveren.

Claríns gecompliceerde heldin is een van de grote vrouwelijke personages uit de negentiende-eeuwse romanliteratuur, te vergelijken met Madame Bovary. Bovendien schetst Clarín - pseudoniem van Leopoldo Alas [1852-1901] - een bijtend portret van een samenleving: de stad Vetusta, symbool van het benepen, zelfgenoegzame en perverse Spanje. Het boek stuitte bij verschijnen op veel weerstand en het heeft bijna een eeuw geduurd voordat 'La Regenta' eindelijk werd beschouwd als de grootste negentiende-eeuwse roman van Spanje.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Leiden
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 7,00

rug gebogen

Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als Nieuw

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht