Doorgaan naar inhoud

laat je niet volvreten

hoe de voedselindustrie schade toebrengt aan onze gezondheid

laat je niet volvreten - D. Kessler
Paperback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Ook verkrijgbaar als

Omschrijving

De ontmaskering van de voedselindustrie

Hoe de voedselindustrie schade toebrengt aan onze gezondheid

Iedereen kent het verschijnsel: je neemt je voor om één handje chips te eten en 10 minuten later zit je met een lege familiezak in je handen. Je voelt je slecht en opgeblazen, en na drie happen vond je het niet eens meer lekker.
Wat is dat voor raar soort verslaving? Kessler laat overtuigend zien dat de voedselindustrie geen haar beter is dan de tabaksindustrie. Hij gaat laboratoria langs en spreekt talloze mensen die allemaal op zoek zijn naar de gouden formule voor de samenstelling van ons voedsel; de formule die erop gericht is ons te laten dóóreten zonder je voller te voelen.
Maar ondertussen word je dat wel; niet voor niets is overgewicht een van de grootste problemen van de Westerse wereld. Laat je niet volvreten is een ontluisterend verslag over de meedogenloosheid van de voedselindustrie.

‘Een fascinerend onderzoek naar de manier waarop de voedselindustrie de menselijke “trek” exploiteert. Een belangrijk boek om iets te doen aan de slechte manier waarop we eten.’ MICHAEL POLLAN
‘Een onmisbaar boek voor iedereen die wil leren begrijpen hoe de hebzucht van bedrijven, gecombineerd met de kwetsbaarheid van de mens, een ramp aan het veroorzaken zijn.’ ALICE WATERS, eigenaar van Chez Panisse, het bekendste ‘groene’ restaurant ter wereld (in Berkeley, USA)

David A. Kessler werkte als adviseur voor Voedsel en Geneesmiddelen zowel onder George Bush (sr.) en Bill Clinton voor de Amerikaanse regering. Na een carrière als arts is hij decaan geweest van de medische faculteiten van Yale en de Universiteit van California in San Francisco. Laat je niet volvreten werd een New York Times bestseller.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.