Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Laet doch niemant dese brief leesen - Elizabeth de Groot

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Uitgeverij Bornmeer
 • ISBN:
  9789056153489
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Afmetingen:
  17,0 x 23,0 x 2,0 cm
 • Gewicht:
  542 gram
 • Aantal Pagina's:
  216
 • Publicatiedatum:
  apr 2015

Laet doch niemant dese brief leesen

vrouwenbrieven uit Friese familiearchieven 1600-1800

Elizabeth de Groot

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback   Nieuw vanaf € 17,50.

Omschrijving

In de historische familiearchieven van Tresoar zijn een groot aantal persoonlijke brieven van vrouwen te vinden, waarvan er nu een zestigtal gebundeld zijn in de uitgave 'Laet doch niemant dese brief leesen. Vrouwenbrieven uit Friese familiearchieven 1600-1800'. De auteur Elizabeth de Groot heeft de brieven hertaald en van een inleiding voorzien.

Elizabeth de Groot heeft de bundel samengesteld uit de brieven die in de historische familiearchieven van Tresoar in Leeuwarden te vinden zijn. Ze geven een gevarieerd beeld van vrouwenlevens in de zeventiende en achttiende eeuw.

De verzameling brieven is behalve vanuit het oogpunt van vrouwenstudies, ook vanuit historisch perspectief interessant. De onderwerpen waarover wordt geschreven, het taalgebruik, de lengte van de brieven, de schrijver en de lezer van brief; het geeft ons hernieuwd inzicht in de tijdgeest van de zeventiende en achttiende eeuw in Friesland. De persoonlijke brieven zeggen veel over het leven van alledag, maar door de omvang van zestig brieven in deze bundel, kunnen ook grotere thema's uit de brieven worden gedestilleerd. Daarnaast biedt een brief bij uitstek inzicht in emoties.

Deze bundeling van zestig brieven uit de periode 1600 tot 1800, levert een uniek tijdsdocument op en vormt een belangrijke toevoeging aan de studies over deze periode. Om de afstand met de moderne lezer te verkleinen, zijn de brieven hertaald in hedendaags Nederlands. De vele illustraties vormen een passend decor bij de brieven.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Niet tweedehands beschikbaar.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Voldoende
€ 17,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht