Doorgaan naar inhoud

Leerboek psychiatrie voor verpleegkundigen

Hardback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Ook verkrijgbaar als

Omschrijving

De derde druk is inhoudelijk niet gewijzigd ten op zichte van de tweede druk. De tweede druk van het Leerboek psychiatrie voor verpleegkundigen is geheel geactualiseerd en aangepast aan de DSM-5 classificatie.

Het is een uitstekende handreiking bij de verpleegkundige diagnostiek, mogelijke interventies en de bejegening van mensen met psychiatrische problemen. Na een inleiding op de medische modelvorming en een oriëntatie op de psychiatrische verpleegkunde gaan de auteurs uitvoerig in op de classificatie, kenmerken en behandelingsaspecten van de belangrijkste psychiatrische stoornissen. Daarnaast komen in een aantal thematische hoofdstukken overstijgende onderwerpen, waaronder kinder- en jeugdpsychiatrie, ouderenpsychiatrie, verslavingsproblematiek en forensische psychiatrie aan de orde. Bij verschillende hoofdstukken is de tekst voorzien van casuïstiek.

Het volledige boek is ook digitaal beschikbaar met samenvattingen en toetsvragen per hoofdstuk en interessante en verdiepende links.

Het Leerboek psychiatrie voor verpleegkundigen is primair geschreven voor hbo-studenten verpleegkunde met specialisatie psychiatrie. Inmiddels is het ook een standaardwerk binnen diverse verwante hbo-opleidingen en vervolgopleidingen. Het boek sluit aan bij de alledaagse praktijk van de psychiatrische verpleegkunde en is als naslagwerk geschikt voor iedereen die professioneel contact heeft met mensen met psychiatrische problematiek.

Aan dit boek werkte een breed gezelschap van vooraanstaande specialisten op medisch, psychiatrisch, psychotherapeutisch en verpleegkundig terrein mee. 


Specificaties

  • Uitgever:
    Bohn Stafleu van Loghum
  • ISBN:
    9789036813112
  • Bindwijze:
    Hardback
  • Afmetingen:
    19,8 x 27,3 x 2,5 cm
  • Gewicht:
    1342 gram
  • Druk:
    3
  • Publicatiedatum:
    Maart 2016
  • Rubriek:


Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.