Doorgaan naar inhoud

Adam

wat heb ik verloren sinds ik wijzer werd?

Adam - D. Hendrik Janssens
Paperback

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

D. Hendrik Janssens debuteert sterk met zijn levensbeschouwelijk reisthriller Adam. Zijn roman is spannend, leest lekker weg en gaat ook nog eens ergens over.

Het verhaal:
Adam is een workaholic die met globalisering zijn fortuin verdient. Als hij voor een bedrijfssluiting naar Mumbai is afgereisd, wordt hij het slachtoffer van een bomaanslag. Hij overleeft de explosie en vlucht, maar ziet op CNN dat er een lijk op zijn hotelkamer is gevonden, onherkenbaar verbrand. Hij overdenkt zijn ongelukkige leven, zijn werk, zijn slechte huwelijk en de relatie met zijn broer. Wat als hij nu eens helemaal opnieuw begint?
Vanaf dat moment begint een intrigerende reis door India, waarbij een reeks van toevalligheden, interessante ontmoetingen en een klim naar de top van 'de heilige berg waar alle religies samenkomen', Adam leert relativeren en twijfelen aan de schijn van vanzelfsprekendheid. Maar bovenal beseft hij dat zijn verleden hem nooit los zal laten.
Adam is een spannend en meeslepend verhaal over zingeving. Het vertelt over een man die worstelt met het nalatenschap van zijn calvinistische vader. Het is een familiedrama en reisroman in één. Een karakterreis tegen de achtergrond van opvattingen vanuit de islam, het katholicisme, hindoeïsme, boeddhisme en agnosticisme. Het is een modern verhaal over globalisering, individualisering, vooroordelen, terrorisme, religies en interculturele verbondenheid. Een boek over wijsheid, geloof en liefde.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.