Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte
Memoires Roger Blanpain. Wat kan ik voor u doen? -
Memoires Roger Blanpain. Wat kan ik voor u doen? -

Specificaties

 • Uitgever:
  Agora/Van den Broele
 • ISBN:
  9789085848936
 • Bindwijze:
  Hardback
 • Afmetingen:
  15,5 x 21,8 x 2,9 cm
 • Gewicht:
  684 gram
 • Aantal Pagina's:
  350
 • Jaar:
  2009

Memoires Roger Blanpain. Wat kan ik voor u doen?

Beoordeel dit boek als eerste!
Hardback

Omschrijving

Professor, ex-politicus, schrijver, levensgenieter, echtgenoot en (groot)vader: Roger Blanpain (°1932) is het allemaal. Zijn sprankelende memoires werpen een fascinerende blik op de academische wereld en op de grote sociale evoluties van de Belgische en Europese naoorlogse samenleving. Evenzeer echter bieden ze een uniek ooggetuigenverslag van iemand die de belangrijkste gebeurtenissen van de laatste 65 jaar vanop de eerste rij heeft meegemaakt.
 
'Memoires Roger Blanpain - Wat kan ik voor u doen?' is het persoonlijke en openhartige verhaal van een eigenzinnige jongen die zich wist te ontpoppen als een groot academicus en een wereldvermaard specialist arbeidsrecht.
 
In drie grote delen staat Roger Blanpain uitgebreid stil bij alle aspecten van zijn rijk gevulde leven.
 
Langs Dender en Dijle schetst Roger Blanpains levensverhaal: van zijn kinderjaren in Geraardsbergen tot zijn indrukwekkende carrière – als student, docent en decaan - aan de Leuvense rechtsfaculteit.
 
Wat kan ik voor u doen? overloopt de maatschappelijke problemen die Roger Blanpain in de loop van zijn lange carrière het meeste hebben aangegrepen, en waarover hij vaak uitgesproken standpunten heeft ingenomen.
 
Wat kunnen we samen doen? ten slotte, staat stil bij de lange weg die Roger Blanpain heeft afgelegd met studenten, collega’s en vrienden, en die hem heeft geleid in tal van nationale en internationale organisaties en verenigingen.
 
Deze memoires gunnen een verhelderende blik in verschillende sleuteldossiers uit de Belgische sociale geschiedenis, zoals de Badger Case, de Bolkesteinrichtlijn of Volkswagen Vorst. Bovendien geeft Roger Blanpain zijn onverbloemde mening over een aantal hete hangijzers, zoals de mensenhandel in het voetbal, de tabakslobby en het rookverbod, de positie van onthaalouders of de oneerlijke verhouding tussen arbeiders en bedienden. Zijn ideeën om de Belgische tewerkstelling te stimuleren verschaffen deze memoires een blijvend actueel karakter.
                                                                           
Dit boek is onmisbaar leesvoer, niet alleen voor diegenen die Roger Blanpain hebben gekend, maar voor iedereen die zichzelf weleens de vraag stelt: “Wat kan ik voor u doen?”

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht