Doorgaan naar inhoud

Plato, schrijver

1. Liefde 2. Onzekerheid 3. Rechtvaardiging 4. Verstarring. Teksten gekozen en vertaald door Gerard Koolschijn

Plato, schrijver - Plato, [Vert.] Gerard Koolschijn
Gekartonneerd met stofomslag

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

'Plato, schrijver' begint in de ochtendschemering, aan het bed van Plato's ironische en demonische leraar Socrates en eindigt diep in, de nacht met de beklemmende vergadering van de autoritaire koningen van Atlantis. Daartussen ligt Plato's eigen ontwikkeling: de liefde voor Socrates en het geloof in discussie; de onzekerheid na Socrates' dood over de keus tussen 'denken' en 'doen'; de rechtvaardiging van zijn keuze waarbij* hij de mensheid zijn eigen persoonlijkheid als model aanbiedt en een beschrijving geeft van politieke en psychische degeneratie; en de pessimistische verstarring van zijn laatste jaren.

De Griekse filosoof Plato is vooral schrijver. In een schitterende stijl geeft hij uitdrukking aan eigen emoties. In zijn dialogen is hij' in feite in gesprek met zichzelf en probeert hij op meeslepende wijze een innerlijk conflict op te lossen.

In dit boek heeft Gerard Koolschijn de persoonlijke teksten uit Plato's werk bijeengebracht, waardoor een oorspronkelijk beeld van de schrijver ontstaat.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.