Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

De Slegte Leuven

Leuven
De geschiedenis van het Christendom - Diarmaid Macculloch

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Unieboek | Het Spectrum
 • ISBN:
  9789049103378
 • Bindwijze:
  Gekartonneerd
 • Aantal Pagina's:
  1.088
 • Genre:
  Geschiedenis

De geschiedenis van het Christendom

Diarmaid Macculloch

Beoordeel dit boek als eerste!
Gekartonneerd  Tweedehands vanaf € 45,00.

Omschrijving

Religie kan grenzen aan waanzin. Het heeft mensen aangezet tot misdadige gekte, maar ook tot het hoogste in creativiteit en goedheid. Ik belicht beide extremen. Diarmaid MacCulloch belicht beide extremen.

Het christendom is een van de vijf wereldreligies en heeft een immense invloed op de geschiedenis van de mensheid. Diarmaid MacCulloch beschrijft de belangrijkste ideeën en hoofdpersonen, maar ook de invloed op politiek, seksualiteit en maatschappij. Zijn beschrijvingen omvatten de hele christelijke wereld: hij neemt u mee op reis van Palestina, via India, Damascus en China naar Afrika en Zuid-Korea.

De geschiedenis van het christendom heeft een aantal oorspronkelijke invalshoeken. Bijvoorbeeld hoe verschillende interpretaties van het christelijk geloof steeds leidden tot oorlog en geweld en hoe de christelijke gedachte teruggaat tot de filosofie van de Grieken. Of over de vaak gespannen relatie met de andere monotheïstische godsdiensten zoals het jodendom en de islam. Natuurlijk staat de schrijver ook stil bij de belangrijke bijdragen van het christendom op het terrein van kunst en muziek.


‘MacCulloch kan gefeliciteerd worden met zijn toegankelijke aanpak van zo’n complexe en moeilijke materie (…) Hij houdt de lezer geïnteresseerd met een keur aan geestige anekdotes.’
Financial Times

‘Maar de distinctie en brede kennis van MacCulloch zullen dit boek terecht maken tot één waarvan velen zullen genieten.’
Literary Review

Diarmaid MacCulloch is professor kerkgeschiedenis aan Oxford University en Fellow van St. Cross College in Oxford. Hij groeide op in een predikantengezin en studeerde in Cambridge. MacCulloch schreef verschillende boeken en won meerdere literaire prijzen.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Antwerpen
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 45,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht