Doorgaan naar inhoud

Lezen en beoordelen van onderzoekspublicaties

een handleiding voor studenten hbo en wo-gezondheiszorg, geneeskunde en gezondheidswetenschappen

Lezen en beoordelen van onderzoekspublicaties - W.S. Jansen, G.J: Jansen
Paperback
Nieuw vanaf 45,95

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Koop NieuwWeb only

Centraal Magazijn
45,95
Levertijd: 1-2 werkdagen

Omschrijving

Ook de nieuwe editie (2016) van Lezen en beoordelen van onderzoekspublicaties is een waardevolle vraagbaak voor studenten die kennis willen maken met onderzoek en onderzoekspublicaties.
Dit boek kan je op drie manieren gebruiken: voor zelfstudie als hulp bij het lezen en beoordelen van onderzoekspublicaties, voor het lezen en beoordelen van eigen verslagen en scripties en als leidraad bij het in groepsverband beoordelen van publicaties.

Deel 1 bevat handvatten voor het lezen en beoordelen van onderzoekspublicaties. De opbouw van een onderzoekspublicatie en het gebruik van literatuur staan daarbij centraal.

In Deel 2 komen de methodologische spelregels voor onderzoek aan bod: de soorten onderzoek en de richtlijnen voor het trekken van conclusies.

Deel 3 gaat in op het interpreteren van statistische technieken. Voor de keuze van de behandelde onderwerpen is uitgegaan van een analyse van tijdschriften op het gebied van de gezondheidszorg. De vele voorbeelden in het boek vormen een goede ondersteuning voor het lezen en begrijpen van wetenschappelijke artikelen. In deze nieuwe, geactualiseerde druk is informatie toegevoegd over ethische toetsing in onderzoek en in het hoofdstuk over multivariate technieken wordt uitgebreid ingegaan op de factoranalyse. De artikelen waarnaar wordt verwezen zijn recente publicaties.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.