Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte
De pap der tijden - Johnny van Doorn
De pap der tijden - Johnny van Doorn

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  De Bezige Bij
 • ISBN:
  9789023435440
 • Bindwijze:
  Linnen band met stofomslag
 • Aantal Pagina's:
  375
 • Genre:
  Literatuur
 • Jaar:
  1996

De pap der tijden

bevat: Langzame wals ; Door de weken heen ; De lieve vrede

Johnny van Doorn

Beoordeel dit boek als eerste!
Linnen band met stofomslag

Omschrijving

'Ach, ik ben slechts een a-modieus wezen, gedrenkt in de pap der tijden,' luidt een kenmerkende uitspraak van Johnny van Doorn, waarin hij zichzelf op humoristische wijze tegenspreekt.

In Langzame wals zwerft Johnny van zijn leven 'in spookstad Amsterdam' naar het Arnhemse huis van zijn oude vader. Jeugd en ouderdom, angst, vrouwen, alcohol: alle elementen versmelten tot een grote levensdroom. 'Hij zit de lezer dicht op de huid. Zijn levendige taal laat zich moeiteloos lezen. Met zijn verteltrant houdt hij je bijna achteloos in zijn greep,' schreef De Gelderlander.

Door de weken heen bevat een greep uit de hoogst merkwaardige dagboeken van Johnny. Soms een persiflage op het genre dagboek, soms de vertrouwde thema's: stad en natuur, het slopende gevecht tegen de eentonigheid der dagen. 'Ik ben lyrischer geworden,' zei Johnny van Doorn over Door de weken heen. 'Heb er ook vijfentwintig jaar over gedaan... Lachen en wenen, en nijdig onder de tafel kruipen... Die emoties zitten er allemaal in, en slaan over naar de lezer.'

In De lieve vrede, zijn laatste boek, verzoent een man van vijfenveertig, Johnny zelf, zich met de wilde jongeman die hij in de jaren zestig was. Enkelingen leveren pioniersstrijd tegen de Hollandse kneuterigheid van na de oorlog, en de wijzere man wordt zich bewust van de lijnen in zijn bestaan.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht