Doorgaan naar inhoud

Mannen leggen me altijd alles uit

Mannen leggen me altijd alles uit - Rebecca Solnit
Paperback
Nieuw vanaf 15,00

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Koop NieuwWeb only

Centraal Magazijn
15,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Omschrijving

In Mannen leggen me altijd alles uit maakt Rebecca Solnit duidelijk hoe onze samenleving nog altijd doortrokken is van ongelijkheid tussen mannen en vrouwen. In het spraakmakende titelessay introduceert ze het verschijnsel dat inmiddels bekendstaat als 'mansplaining'.
Waarom gaan mannen ervan uit dat ze alles weten? En, minstens zo erg, waarom laten vrouwen zich zo vaak de mond snoeren? Marja Pruis laat in het voorwoord haar licht schijnen op het wereldwijd vermaarde fenomeen Solnit: 'Solnits activistische journalistiek spruit voort uit verontwaardiging over de toenemende ongelijkheid tussen zwart en wit, man en vrouw, arm en rijk, en uit ongerustheid over hoe de regering van haar land omspringt met het milieu en het klimaat.
Daarnaast is ze van huis uit historicus en kunstcriticus. De combinatie van maatschappelijk engagement en academische discipline, tezamen met haar 'zachte' en 'harde' belangstelling voor kunst en techniek, maakt haar tot een zeldzame donna universale en een journalist van formaat.'




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.