Doorgaan naar inhoud

Marie Antoinette - De biografie

Marie Antoinette - De biografie - Antonia Fraser
Paperback
Tweedehands vanaf 19,00

Koop Tweedehands

Centraal Magazijn
Conditie: Redelijk Duidelijk gelezen, sporen van gebruik
1 st.
19,00
i
Vouwen in rug
Leiden (Nederland)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
19,50
Levertijd: 1-2 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Op 16 oktober 1793 maakte de guillotine een einde aan het tragische leven van Marie Antoinette. Ze is gekenschetst als een losbandig monster. Ze zou hebben aangezet tot de Franse Revolutie.
Maar wie was Marie Antoinette, de ongelukkigste koningin van Frankrijk, écht?
Antonia Fraser, weduwe van Harold Pinter, schreef een levendig en uitstekend gedocumenteerd portret van een koningin tegen wil en dank, eenzaam levend aan het extravagante Franse hof. Fraser beschrijft de levensreis van een veertienjarig meisje dat door haar moeder, Marie Theresia, aan de vijftienjarige koning in spe, Lodewijk XVI wordt uitgehuwelijkt. Ze blijkt onvoldoende toegerust voor het leven op Versailles. Ver weg van Wenen moet ze zonder steun van familie haar leven vorm zien te geven.
Antonia Fraser laat zien dat zij niet de decadente en gevoelloze heerseres was waarvoor sommige biografen haar hebben gehouden. De auteur schroomt niet ook haar tekortkomingen te laten zien, zoals haar slecht ontwikkelde gevoel voor politiek en ruime hand van geld uitgeven. Frasers visie op Marie Antoinette is dieper, veelzijdiger en interessanter dan wat er tot nu toe over haar is geschreven. Marie Antoinette - De biografie is een hartveroverende biografie van een jonge vrouw op zoek naar vrijheid en identiteit.
Recensies

Gemiddelde waardering

4,67 van 5

Gebaseerd op 3 beoordelingen

  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.