Doorgaan naar inhoud

Dorst naar heelheid

Gehechtheid, verslaving en het spirituele pad

Dorst naar heelheid - Christina Grof
Paperback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

In de moderne samenleving hebben velen gevoelens van zinloosheid en leegte. Om die leegte te vullen, hebben we bepaalde gewoonten en patronen waaraan we gehecht zijn. De kruiswoordpuzzel, ons kopje koffie, ons borreltje of glaasje wijn, urenlang achter de tv of computer zitten, allemaal zaken waaraan we gehecht kunnen raken. Zo zijn we in zekere zin allemaal verslaafd. De stap van gehechtheid naar verslaving lijkt een grote, maar kan een kleine zijn. De auteur laat ons, onder meer op basis van haar persoonlijke ervaring met (alcohol)verslaving, zien hoe mensen verslaafd kunnen raken. In feite gaat achter een verslaving vaak de diepe behoefte schuil je spirituele eigenheid en je ware zelf te leren kennen.
Grof gaat verder in op onderwerpen als existentiële vervreemding, verwijdering van de goddelijke bron, en onderzoekt de rol van verslaving en persoonlijk isolement. De donkere nacht van verslaving wordt beschreven, maar ook de essentiële voorwaarden, loslaten en overgave, om de verslaving tot een oplossing te brengen en werkelijk te genezen. Om dat laatste tot stand te brengen zullen we, volgens Grof, wegen moeten vinden waarmee we tegemoet kunnen komen aan ons diepere, innerlijke verlangen naar heelheid.
Een hoopvol boek, dat houvast geeft aan zowel verslaafden als ouders, vrienden, kennissen en hulpverleners, die werkzaam zijn op het terrein van de verslavingsproblematiek.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.