Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

De Slegte Mechelen

Mechelen
Petrus in Rome. Een historische gids tot de oudste Petrustradities - Roald Dijkstra, Dorine van Espelo

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Garant
 • ISBN:
  9789044136807
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Afmetingen:
  17,2 x 24,2 x 1,9 cm
 • Gewicht:
  430 gram
 • Aantal Pagina's:
  224
 • Genre:
  Geschiedenis
 • Publicatiedatum:
  jun 2019

Petrus in Rome. Een historische gids tot de oudste Petrustradities

Een historische gids tot de oudste Petrustradities

Roald Dijkstra, Dorine van Espelo

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback  Tweedehands vanaf € 22,50. Nieuw vanaf € 35,90.

Omschrijving

Rome, ooit caput mundi of 'hoofdstad van de wereld' genoemd, is nog altijd het centrum van een van 's werelds grootste godsdiensten. De stad trekt bezoekers van over de hele wereld: niet alleen pelgrims op zoek naar religieuze vervulling, maar ook talloze toeristen met meer seculiere interesses. De unieke combinatie van christelijk en antieke erfgoed maakt Rome tot een fascinerende stad.
In het antieke Rome werden ook allerlei verhalen gesitueerd waarin de apostel Petrus een belangrijke rol speelde. Zijn kruisdood in Rome werd al in de tweede eeuw alom voor waar aangenomen en vormt nog steeds een van de fundamenten voor Romes religieuze aantrekkingskracht en kerkelijke positie. Maar een verhaal over Petrus' dood in Rome suggereerde veel meer: de apostel had ook in Rome gewoond, gepredikt, wonderen verricht en gevangen gezeten! Al snel ontstond een web van verhalen omtrent Petrus' verblijf in de stad. Naarmate de tijd vorderde, functioneerden de petrinische locaties steeds vaker als anker voor sociale, culturele en politieke vernieuwingen in Rome en daarbuiten.

Dr. Roald Dijkstra is als classicus verbonden aan de Radboud Universiteit, waar hij in 2014 promoveerde op onderzoek naar de rol van de apostelen in vroegchristelijke poëzie en beeldende kunst. Naast de apostel Petrus is ook de rol van humor in de vroegchristelijke periode onderwerp van zijn onderzoek.

Dr. Dorine van Espelo was als mediëvist verbonden aan de Radboud Universiteit. Daarvoor promoveerde zij in 2014 aan de Universiteit Utrecht op de diplomatieke contacten tussen het Karolingische en pauselijke hof, met specifieke aandacht voor de representatie van de pausen in briefwisselingen en de collectie van pauselijke biografieën (het Liber Pontificalis). Tegenwoordig is zij werkzaam bij de provincie Gelderland. De auteurs werkten van 2014-2017 samen in een project over het vroege pausdom in Rome in het kader van het zwaartekrachtprogramma Anchoring Innovation.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Leiden
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 22,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Voldoende
€ 35,90
Levertijd: 2-3 werkdagen

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht