Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

De Slegte Mechelen

Mechelen
Waar twee oceanen samenkomen - Sipko A. den Boer

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Milinda Uitgevers B.V.
 • ISBN:
  9789062710195
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Aantal Pagina's:
  255
 • Genre:
  Spiritualiteit

Waar twee oceanen samenkomen

de inspiratie van Sjams en Roemi

Sipko A. den Boer

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback  Tweedehands vanaf € 9,00.

Omschrijving

Sjams van Tabr is een van de geheimzinnigste en belangrijkste figuren in de geschiedenis van het soefisme. Eigenlijk is zijn naam alleen bekend als de leraar die Djelal-oed-D Roemi - de grootste spirituele schrijver aller tijden - inwijdde in de diepste waarheid, waarna hij spoorloos verdween. Zelf liet hij geen geschriften na en het enige wat wij van hem hebben, zijn de Maqalat-e-Sjams (De woorden van Sjams): haastig neergeschreven notities van gesprekken die Sjams in Konya met Mevlana voerde. Roemi is echter niet complete zonder de historische figuur van Sjams te begrijpen.
In deze langverwachte vertaling van de woorden en gesprekken van Sjams wordt de bijzondere mens achter de legende zichtbaar al seen buitengewoon individualistisch en hartstochtelijk man, wiens intense, kleurrijke en spirituele persoonlijkheid, ongezouten kritiek en eigengereide methodes van onderricht vandaag de dag nog even treffend en onvergetelijk zijn als ze dat waren voor Roemi en zijn tijdgenoten. - Prof. dr. James W. Morris, Universiteit van Exeter, Engeland.
Roemi ontdekt door Sjams dat absolute kennis slechts bestaat in de volledige vereniging van de kenner en het gekende. Er ontstaat zo'n bijzondere geestelijke band tussen beiden dat niemand wist wie de minnaar en wie de beminde was. - Prof. dr. Anton Wessels, Vrije Universiteit Amsterdam
Dit boek laat ons op een unieke manier zien wat spirituele transformatie door vriendschap is. - Kabir Helminski, Threshold Society, Santa Cruz, Californi V.S.
Sipko A. den Boer is een vertegenwoordiger van de Mevlevi-orde, in het westen werkend onder de naam Threshold Society. Al vele jaren bestudeert hij de geschriften van Roemi en tien jaar geleden besloot hij de teksten van Roemi te vertalen. Hij raakte zo ge pireerd dat hij ook een studie van de Perzische taal maakte.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Mechelen
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 9,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht