Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Melk & dadels - Nadia Zerouali

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  ROSE stories
 • ISBN:
  9789079679256
 • Bindwijze:
  Hardback
 • Afmetingen:
  20,8 x 25,3 x 2,9 cm
 • Gewicht:
  1089 gram
 • Aantal Pagina's:
  266
 • Rubriek:
 • Druk:
  1
 • Publicatiedatum:
  okt 2014

Melk & dadels

100 geheime recepten van Marokaanse moeders

Nadia Zerouali

Beoordeel dit boek als eerste!
Hardback   Nieuw vanaf € 25,99.
Deze titel is ook verkrijgbaar in andere formaten.

Omschrijving

Melk en Dadels - 100 geheime recepten van Marokkaanse moeders.
Winnaar Kookboek van het jaar Gouden Garde Publieksprijs 2014!


Melk en Dadels is een uniek kookboek waarin de lievelingsgerechten van 20 moeders van bekende en andere bijzondere Marokkaanse Nederlanders centraal staan.
De recepten in dit boek zijn via een mondelinge traditie van generatie op generatie overgedragen en steeds verder geperfectioneerd. Het boek is geboren uit de wens om de liefde voor de Marokkaanse keuken met anderen te delen en dit culinair erfgoed te bewaren.

Melk en Dadels is geen alledaags kookboek. De moeders delen niet alleen hun liefde voor lekker eten, maar ook hun geschiedenis met de lezer. Ze laten ons genieten van nostalgische verhalen over hun eigen moeder die brood bakte in een klei-oven of tuinbonencouscous maakte van zelf verbouwde groenten. De kinderen vertellen over hun lievelingsgerecht en de herinneringen die daarbij horen. Mama's ovengerecht van kip met ingelegde citroenen is de favoriet van chef-kok Mounir Toub. Cabaretier Najib Amhali vindt niets lekkerder dan de Marokkaanse tonijnsalade van zijn moeder. Boutaïna Azzabi wilde niet naar het buitenland afreizen voordat zij zaalouk, een warme salade van gebakken aubergine, had leren maken van haar moeder. Voor rapper Sef is een uitzondering gemaakt: hij deelt zijn lievelingsgerecht gehaktballetjes in tomatensaus, dat onlosmakelijk verbonden is met herinneringen aan zijn Marokkaanse vader.
Het resultaat is een gevarieerd boek vol goed uitvoerbare recepten, met de achterliggende verhalen over de oorsprong en ontwikkeling van de gerechten, uitstekende receptfoto's en prachtige foto's op locatie die recht doen aan de hoofdpersonen van de verhalen.

Melk & Dadels is een initiatief van ROSE stories in samenwerking met Nadia Zerouali.
Nadia Zerouali is bekend van onder meer 24Kitchen en de Arabia kookboeken. ROSE stories ontwikkelt producten en initiatieven, waarbij het concept 'sharing' centraal staat. Zij legt verhalen, kennis en gebruiken van vrouwen over de hele wereld vast en deelt deze met de wereld, zodat ze worden doorgegeven en blijven bestaan.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Beschikbaarheid
Prijs
Centraal Magazijn
Levertijd: 2-3 werkdagen
€ 25,99
Levertijd: 2-3 werkdagen

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht