Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Methode Overijssel - A.M. de Koning, J. Brouwer

Specificaties

Methode Overijssel

de inzet van mediationvaardigheden en mediation door overheden

A.M. de Koning, Johan Brouwer

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback

Eén van de boeken uit de serie NMI kennisreeks.

Omschrijving

Er bestaat spanning tussen wat de overheid zelf kwaliteit vindt en wat burgers ervaren als een goede dienstverlening van de overheid. De overheid denkt vaak dat de burger alleen maar gelukkig is als hij gelijk krijgt. Maar dat is niet zo. De burger is tevreden als hij met respect wordt behandeld.
In dit boek wordt de overheid opgeroepen niet te verzanden in formele procedures en schriftelijke communicatie, maar te kiezen voor een oplossingsgerichte houding. Een luisterend oor en werkelijke aandacht; je moet je realiseren dat er een mens achter de klacht zit. Een mens zoals jij en ik. Die eerlijk behandeld wil worden.

De provincie Overijssel heeft in 2001 met het project Mediation het voortouw genomen in het zoeken naar alternatieve vormen van conflictoplossing; ze vervult daarin inmiddels een voorbeeldfunctie voor andere overheden. Behandeltermijnen zijn fors terug gedrongen, veel juridische procedures zijn ingetrokken en de klanttevredenheid is groter; dit succes heeft de interesse gewekt van veel gemeenten, provincies en ministeries. Met dit boek willen de auteurs een handreiking geven in de groeiende behoeft e aan informatie over opzet, aanpak en implementatie van de ontwikkelde werkwijze, beter bekend als de methode Overijssel.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht