Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Modern Architecture in Africa - A. Folkers

Specificaties

Modern Architecture in Africa

Antoni Folkers

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback  Tweedehands vanaf € 45,00.

Omschrijving

Antoni Folkers
Modern Architecture in Africa
---
‘Modern Architecture in Africa’ is een van de weinige westerse studies van moderne Afrikaanse architectuur. Architect Antoni Folkers stelt het moralistische, versimpelde westerse modernisme ter discussie, dat is vastgelopen in de Afrikaanse savanne. De kritiek op de eenzijdigheid van de westerse architectuur is niet alleen theoretisch is, maar neemt een praktische vorm aan in de veelvormige en veelkleurige architectuur van Afrika.

Botsing en samenvloeiing
Antoni Folkers vertrok na zijn studie aan de TU Delft in 1984 naar Afrika om daar de kritiek op de praktijk van het westerse modernisme te leren kennen. In ‘Moderne architectuur in Afrika’ laat hij de botsing en samenvloeiing zien van de ‘oorspronkelijke’ Afrikaanse architectuur met het modernisme. Vanuit zijn ervaringen plaatst hij de mogelijkheden en beperkingen van het modernisme in een culturele context en verbindt ze met de geschiedenis en ontwikkeling van Afrika.

Documentatie van architectonische vormen
Aan de hand van praktijkvoorbeelden documenteert en beschrijft Folkers de hybride architectonische vormen die zijn voortgekomen uit de confrontatie en versmelting met (voor)moderne westerse architectuur en stedenbouw, en en passant vertelt hij een geschiedenis van de Afrikaanse architectuur.

Nederlandse editie
Dit boek is gepubliceerd in het Engels. Klik op de titel 'In publieke opdracht' in de linker kolom van deze pagina voor de Nederlandstalige editie.

Dit boek is mede mogelijk gemaakt door financiële steun van het Stimuleringsfond voor Architectuur.Auteursinformatie
Antoni Folkers is architect en stedebouwkundige. In de jaren tachtig verhuisde hij naar Afrika waar hij het bureau FBW architecten opzette met filialen in onder meer Kampala (Uganda) en Dar es Salaam (Tanzania). Sinds 2000 is Folkers met zijn bureau gevestigd in Utrecht. Hij is oprichter en directeur van platform ArchiAfrika.


Andere titels door Antoni Folkers
Moderne architectuur in Afrika

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Amsterdam
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 45,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als Nieuw

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht