Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Multidisciplinaire richtlijn dwang en drang in de ggz - Lieuwe de Haan, Otto-Jan Bikker, Christien van der Hoeven, Irma de Hoop

Specificaties

Multidisciplinaire richtlijn dwang en drang in de ggz

Paperback   Nieuw vanaf € 21,00.

Omschrijving

Het doel van de Multidisciplinaire richtlijn dwang en drang in de ggz is het geven van aanbevelingen betreffende preventie, besluitvorming, uitvoering, evaluatie en randvoorwaarden van dwang en drang tijdens het behandeltraject in de geestelijke gezondheidszorg.
Deze richtlijn is geschreven door een multidisciplinaire werkgroep bestaande uit ervaringsdeskundigen, naasten, verpleegkundigen, psychologen en psychiaters. De werkgroep heeft de richtlijn geschreven vanuit de visie dat het persoonlijke proces van het hervinden van zowel identiteit als regie over het eigen leven het voornaamste doel van behandeling in de geestelijke gezondheidszorg is.
Bij gevaar dat voortkomt uit een psychiatrische stoornis kan het toepassen van dwang noodzakelijk zijn. De richtlijn draagt bij aan het voorkómen en verminderen van dwang en, indien dwang onvermijdelijk is, aan het verantwoord, zorgvuldig en humaan toepassen van dwang in de geestelijke gezondheidszorg.
De richtlijn is van toepassing op de patiëntengroepen die straks onder de nieuwe Wet Verplichte geestelijke gezondheidszorg (Wvggz) zullen vallen. Dat zijn de patiëntengroepen die momenteel onder de Wet Bopz vallen, exclusief psychogeriatrische patiënten die buiten de ggz worden behandeld en patiënten die in instellingen voor verstandelijk gehandicapten worden behandeld.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Niet tweedehands beschikbaar.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Voldoende
€ 21,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht