Doorgaan naar inhoud

Nederlandse religiegeschiedenis

Nederlandse religiegeschiedenis - J. van Eijnatten, F. van Lieburg
Paperback

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Ook verkrijgbaar als

Omschrijving

Zo'n klein stukje grond, en zo verdeeld in godsdienstig opzicht. Daarmee is misschien wel in zin het eigene van het Nederlandse religieuze verleden weergegeven. Al eeuwenlang vormt ons randgebied van het Europese con-tinent een kruispunt van geloofstradities. Die hebben in telkens wisselende omstandigheden vele Nederlanders in hun doen en laten ge pireerd. Maar ze hebben ook de cultuur en samenleving ingrijpend be loed en soms - tot in onze tijd - de maatschappelijke verhoudingen op scherp gezet.
In dit boek bieden Joris van Eijnatten en Fred van Lieburg voor het eerst een goed leesbaar en wetenschappelijk verantwoord overzicht van tweeduizend jaar Nederlandse religiegeschiedenis. De auteurs benadrukken de diversiteit van religie in haar historische context. Tegen de achtergrond van politieke, ker-kelijke, sociale en intellectuele ontwikkelingen laten zij tal van voorstellingen, rituelen, groeperingen en leiders de revue passeren. Deze informatieve inlei-ding is onmisbaar voor ieder die zich wil ori eren op de geschiedenis van een blijvend actueel verschijnsel.
Joris van Eijnatten en Fred van Lieburg zijn directeur van ReLiC, het Centrum voor Neder-landse Religiegeschiedenis aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.


Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.