Doorgaan naar inhoud

Nederlandse zeilende binnenvaart 1880-1950

Nederlandse zeilende binnenvaart 1880-1950 - H. Dessens
Hardback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Het is nog maar vijftig jaar geleden dat er een definitief einde kwam aan het vervoer van goederen over de Nederlandse binnenwateren met zeilschepen.

De meeste schippers waren inmiddels overgestapt op motorschepen en door de aanleg van verharde wegen waren steeds meer plaatsen inmiddels goed bereikbaar geworden per as. Verdwijnen deden deze traditionele werkpaarden echter niet. Het behoud van oude zeilvrachtschepen maakte nergens zoveel furore als in Nederland.

Zo'n duizend ijzeren en stalen zeilschepen werd gered van de sloop en vervolgens gerestaureerd, vooral door de inzet van particuliere liefhebbers. U komt deze schepen nu nog elke dag tegen als charterschepen in de bekende toeristische plaatsen langs het Ijsselmeer, maar ook als varende monumenten in de museumhavens van oude binnensteden.

Maar waar werden deze tjalken, klippers, aken en andere scheepstypen eigenlijk voor gebruikt ? Waar voeren ze en wie bouwden ze ?

Dit boek is het meest complete boek over de Nederlandse binnenvaart onder zeil dat ooit werd geschreven.

Het gaat niet alleen over de traditionele Nederlandse zeilvrachtschepen zelf maar ook over de schippers, hun gezinnen en hun vakmanschap, de ladingen die zij vervoerden en over hun vaargebieden en bestemmingen.

De auteur is een erkende specialist op het gebied van de Nederlandse binnenvaart. U zult in dit boek ontdekken hoeveel elementen van ons landschap nog herinneren aan de binnenvaart van toen. Dit boek geeft een caleidoscopisch overzicht van de binnenvaart onder zeil tussen 1880 en 1950. Een must voor de eigenaren van 'varend erfgoed' en andere liefhebbers van traditionele schepen, maar ook voor de watersporter die de geschiedenis van het Nederlandse landschap dat hij of zij aan zich voorbij ziet trekken, beter wil leren kennen.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.