Doorgaan naar inhoud

Nederpop met hart en ziel

Een geschiedenis van de Nederlandse popmuziek

Nederpop met hart en ziel - Jan van der Plas
Paperback
Tweedehands vanaf 8,00

Koop Tweedehands

Centraal Magazijn
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
8,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Met Hart En Ziel vertelt het verhaal van vijftig jaar Nederlandse popmuziek. De hitmakers, maar ook de culthelden. Hoe Den Haag kon uitgroeien tot popstad nummer één en Volendam de bakermat van de palingpop werd. De oorlogen die de zeezenders uitvochten. De opkomst van de popfestivals en de mega dansfeesten. Hoe Nederland trends volgde maar ook zette. Vijftig jaar nederpop meeslepend verteld, met vele anekdotes en leuke luisterideeën.
Met Hart En Ziel is het boek bij de gelijknamige tv-serie van Teleac/NOT en het Nationaal Pop Instituut, tot stand gekomen onder redactie van de popprofessor Tom ter Bogt, dj Isabelle Brinkman en Jaap van Beusekom. De titel werd ontleend aan een liedje van Tröckener Kecks.
Aan het woord komen meer dan veertig artiesten en muzikanten, uiteenlopend van Eddy Christiani, Andy Tielman (Tielman Brothers), Boudewijn de Groot, Rinus Gerritsen (Golden Earring), Robbie van Leeuwen (Shocking Blue) en Ernst jansz (Doe Maar) tot hedendaagse sterren als Anouk, Rude Boy (Urban Dance Squad), Marco Borsato, DJ Ferry Corsten, Dinand Woesthof (Kane) en Tom Holkenborg (JunkieXL).
Muziekjournalist Jan van der Plas publiceert in Aloha en Music Maker. Hij was eindredacteur van Oor's Popencyclopedie en zette de website voor het Nederlands Popinstituut op. Van zijn hand is ook De Muzikantengids, alles wat je moet weten over de muziekindustrie.
Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.