Doorgaan naar inhoud

New Towns in the 21st Century

The Planned vs. the Unplanned City

New Towns in the 21st Century - Michelle Provoost [Ed.]
Paperback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

New Towns for the 21st Century
The Planned versus the Unplanned City

Het International New Town Institute (INTI) in Almere doet onderzoek naar de ontwikkeling van new towns. In ‘The Planned versus The Unplanned’ zoekt het INTI naar de relatie tussen de geplande en de ongeplande stad.
New York, Almere, Melbourne, ooit werden ze bedacht achter de tekentafel en gloednieuw opgeleverd. Vanaf dat moment namen mensen de stad in beslag, veranderden bewoners het ontwerp en maakten hun eigen toevoegingen. Kunnen architecten en stedenbouwers anticiperen op ongeplande activiteiten, bijdragen van burgers en veranderingen in de politieke, economische en culturele omstandigheden? Kunnen daarmee het ontwerpen en de stad zelf verrijkt worden?

INTI
Dit boek is verschenen naar aanleiding van de INTI de conferentie ‘New Towns for the 21st Century: The Planned vs. the Unplanned City’ gehouden op 4 en 5 juni 2009. Jaarlijks houdt het INTI een grote internationale conferentie. Deze conferenties vinden hun weerslag in een boek. Eerder verscheen in deze serie het boek 'Model Town' bij SUN.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.